Hjertnes SMÅTROLL er et kulturtilbud for alle barnefamilier i Sandefjord, i regi av Sandefjord kommune. Hjertnes SMÅTROLL arrangerer ulike forestillinger og konserter for barn i alle aldre.

Trufilotten
15. september kl. 13.00
Hjertnes kulturhus
Kjøp billetter HER

Naturforskeren Lonnie har noe spennende å fortelle. En mystisk skapning befinner seg rett i nærheten, en som ingen har sett før. Det er en Trufilott! Trufilotten ser merkelig ut og beveger seg veldig rart. Lonnie har alltid ønsket å møte en Trufilott og er ivrig etter å få forsket på den, men Trufilotten har sine egne påfunn og det hele blir et eneste stort spetakkel. Er trufilotten bare rampete, eller er det noe Lonnie ikke forstår?

Hvordan møter man noen som er veldig annerledes fra en selv? Og kan man lære noe av hverandres ulikheter?

Produsert av Globus Teater, i samarbeid med Akershus Teater.
Utøvere: Vilde Søyland og Cengiz Nereid
**

Klovneforestillingen Wow!
29. september kl. 15.00
Hjertnes kulturhus
Kjøp billetter HER

Bli med inn i et magisk univers!

Møt to nysgjerrige klovner og en musiker som er på oppdagelsesferd i en verden litt utenom det vanlige. De finner mange spennende ting og gjennom utforskningen oppstår sirkuskunster, musikk og lek. 

Klovneforestillingen Wow! er non-verbal, og er en hyllest til barns lek, spontane kreativitet, fjetrende stillhet og tilstedeværelse. Etter forestillingen inviteres publikum til å komme opp på scenen og leke med klovnene: Under musikerens virtuose spill kastes silketørkler i luften, det danses med rockeringer og det sjongleres med baller.

Forestillingen passer for barn mellom 3 og 10 år!

Medvirkende
Anna Nerdrum Bøgwald
Sirkusartist / produsent
Morten Uglebjerg Norli
Sirkusartist / produsent
Mykola Sheremeta
Musiker
Anne Mali Sæther
Regissør
Mari Lassen-Bergsten Kamsvaag
Scenografi
Erik Spets Sandvik
Lysdesign

Varighet: 50 min (30 min forestilling og 20 min lek med klovnene)

**

PK rocker verdensrommet
20. oktober kl. 15.00
Hjertnes kulturhus
Kjøp billetter HER

Digger du eksperimenter? Synes du verdensrommet er spennende? Da er dette showet midt i blinken som sola i solsystemet! PK serverer deg fantastiske fakta om planeter og måner og om det store universet!? Her blir det smell, flammer, røyk og kunnskap, blandet sammen på en morsom og lærerik måte som bare PK kan! Du får se spektakulære bilder, unike videoer, og selvfølgelig blir det raketter og isvulkaner! Dette showet er helt unikt med sin blanding av fakta og eksperimenter. Det er som månelandingen i 1969, - dette kan du ikke gå glipp av!

Alder 6+. Varighet ca. 1 time.

PK er kjent fra TV-serien Barn ingen adgang på NRK Super og jobber til daglig på INSPIRIA science center i Sarpsborg. Siden 2012 har han reist rundt til kulturhus og festivaler med showene: Naturfag Rocker med PK, Naturfag Rocker enda mer og Barn ingen adgang! Han har over 200 eksperimentvideoer på YouTube og er brennende opptatt med å spre naturfagsglede.
**

En fisk til Luna
9. november kl. 13.00
Hjertnes kulturhus
Kjøp billetter HER

En fisk til Luna
En visuell, musikalsk og poetisk forestilling om å være annerledes – og om å høre til.

Når Luna ikke får sove oppdager hun en merkelig skapning i måneskinnet utenfor vinduet sitt, en slags… flyvende ballongfisk som hverken er fisk eller fugl? Hun skjønner ikke hva den sier, men Luna bestemmer seg for å finne ut av hvor den egentlig hører hjemme. Kanskje den kan passe inn i byen hvis hun kler den ut? Kanskje den bor i havet med andre fisker? Men hvordan skal hun vite hvor den bor når hun ikke forstår et ord av hva den sier? Den lager så rare lyder, kanskje de kan forstå hverandre på andre måter enn med ord? Hva hvis de tegnesnakker, dansesnakker, syngesnakker? Vil hun forstå månefisken da?

Forestillingen er et samarbeid mellom Unge Viken Teater og Fabularium Produksjoner, og er skapt etter Lisa Aisato sin billedbok «En fisk til Luna». Den utforsker hva det vil si å føle seg annerledes gjennom visuell poesi, språklek og stemningsfull musikk.

Forestillingen egner seg for barn fra 3-6 år og for barn med spesielle behov.

Kreditering:
Av Lisa Aisato
Konsept og regi: Lene Helland Rønningen
Medskapende skuespillere: Nami Kitagawa Aam og Bjørn Tore Grøntvedt
Scenografi og kostymedesign: Thale Kvam Olsen
Komponist og musikkproduksjon: Kristoffer Lo
Lyskonsulent. Eirik Brenne Torsethaugen
Dramaturg: Hilda Levin
Inspisient. Christina Bjurholt
Figurproduksjon. Erik Aarsbog
Scenografiproduksjon: Dekorverkstedet
Søm: Line Jeanette Antonsen
Produsert a: Unge Viken Teater og Fabularium Produksjoner
Produseres etter avtale med: Teaterforlaget Songbird AS
Produsenter: Carolinn Helgerud og Nina Bjørklund
Støttet av: Kulturrådet
**

Jul i Svingen
27. november kl. 17.30
Hjertnes kulturhus
Kjøp billetter HER

Jul i Svingen

Det er desember i Svingen og juleforberedelsene er i full gang. Adventskalendere skal åpnes, Julegrana skal tennes, koret skal synge. Alt er som det skal være. Eller er det virkelig det? For Marvin, faren til Linus og Klara Klegg, har som vanlig sine egne idéer om hvordan ting bør gjøres. Morsomme idéer, spennende idéer, men er det gode idéer? Agnethe, moren til Linus og Klara, pleier ikke å syns det.

Og så flytter det inn en ny familie i Svingen. Og de kommer fra Sletta! Kan de bli venner med barna i Svingen?

Den årlige stafetten mellom Svingen og Sletta er selvfølgelig et høydepunkt. Hvem vinner i år? Marvin gjør dessverre sitt beste for at Svingen skal vinne.

Gutta skal på hyttetur. Det gjør de hvert år, men denne gang skjer det noe rart. Og det blir kanskje rarest for Nure.

Og hvem skal være Lucia i år? Alle vil, men bare en kan. Og det er ikke lett å bli enige!

Akaya skal reise bort i julen og Atif, som er muslim, feirer ikke jul. Så hvordan skal barna treffe hverandre på julaften? Blir ikke det helt umulig? Men ungene i Svingen er smarte og finner selvfølgelig en løsning.

Jul i Svingen er som juler flest. Noen gleder seg, andre gleder seg ikke fullt så mye. Noe er spennende, noe er hyggelig, noe er litt leit og mye er morsomt. Men en ting er sikkert: det blir Jul i Svingen!

Dramatisert for scenen av: Kjetil Indregard
Musikk: Odd Nordstoga / John Vinge
Sangtekster: Odd Nordstoga / Kjetil Indregard
Original musikalsk arrangør: John Vinge
Basert på NRKs julekalender “Jul i Svingen”, produsert av NRK.
Manuskript av Kjetil Indregard. TV-regi: Atle Knudsen. Musikk: Odd Nordstoga.
Teaterforlag: Teaterforlaget Songbird AS
**

Askeladdens jul
8. desember kl. 13.00
Hjertnes kulturhus
Kjøp billetter HER

Askeladden har mye han skal ordne før jul, vaske gulvet, bære ved, finne juletrefoten - men han blir stadig avbrutt. I tillegg er Mikkel Rev ute etter julematen til Askeladden, men ender opp med skjegget i postkassa. Oppi det hele glemmer han å sette ut julegrøten til fjøsnissen. Men heldigvis blir fjøsnissen fort blid igjen når han får seg en skje med grøt og noen strofer med «På låven sitter nissen». Og hva med julenissen? - kommer han til Askeladden i år? En morsom og varm forestilling med sang og musikk for både store og små.

Forestillingen varer i ca 40.min, og passer godt for barn mellom 3 og 100 år!

Velkommen!
**

Mikkel og reverockerne - Jula på bussen
15. desember kl. 15.00
Hjertnes kulturhus
Kjøp billetter HER- En koselig, rocka julekonsert!

Mikkel & Flua kommer på førjulsbesøk til Harmonie arena. De forteller om førjuls- og jule-stria som de opplever på rocke-bussen sin. På bussen får de besøk av Nissen på låven, Musemor, snømannen Kalle, bæssmor, bussjåfør Busster m.fl. Sangene de synger har de snekret sammen fritt etter historiene til passasjerene som kommer på bussen. Noen synes kanskje de har hørt sangene før...?

Det blir kjente julesanger for barna presentert på litt ukjent vis, fra det kjente til det ukjente. Mikkel og Reverockerne vil gjerne at barna er med og synger under konserten!

Passer for barn fra 3 år og oppover. Selve konserten varer i ca 40 minutter.