Dvorák: «Stabat Mater» (MiSKs kirkefestdager)

Dvorák: «Stabat Mater» (MiSKs kirkefestdager)

26. oktober kl. 18:00

Kjøp billett
Hvor: SAL 1

Dvorák: «Stabat Mater»

Mahler: Finale fra symfoni nr. 2 «Oppstandelses-symfonien»

Det storslåtte programmet er satt sammen med utgangspunkt i aksen sorg og glede/død og liv. Den tsjekkiske komponisten Antonín Dvoráks vakre «Stabat Mater», kveldens hovedverk, er et av musikkhistoriens største romantiske verk som i 10 satser skildrer Marias sorg ved Jesu kors. Det er første gang dette monumentale storverket står på MiSKs program og fremføres i Sandefjord og Tønsberg. Konserten avsluttes med den mektige finalen fra Gustav Mahlers 2. symfoni kalt «Oppstandelsessymfonien» der sorgen vendes til en overveldende glede. Større musikalsk crescendo og gledesutfoldelse finnes knapt i musikkhistorien.

Vestfold Symfoniorkester, Vestfold oratoriekor med Vestfold Operakor og Sandefjord kammerkor og solistene Sassaya Chavalit, Lucia Cervoni, Henrik Engelsviken og Magne Fremmerlid under ledelse av Svein Rustad møtes i dette landskapet av store musikalske følelser og utladninger. Enda flere fra Sandefjords rike kulturliv fyller scenen og deltar i de avsluttende oppstandelsestoner.

Dette er en konsert man ikke går uberørt hjem fra.

Medvirkende:
Vestfold oratoriekor
Sandefjord kammerkor
Vestfold Operakor
Vestfold Symfoniorkester
Sangere og musikere fra byens kulturliv
Svein Rustad, dirigent

Solister:
Sassaya Chavalit, sopran
Lucia Cervoni, mezzosopran
Henrik Engelsviken, tenor
Magne Fremmerlid, bass

Kirkefestdagenes store jubileumskonsert griper rett inn i hva det vil si å leve – i sorg og glede, i forgjengelighet og håpet om et evig liv. Av moll er du kommet, til dur skal du bli, er det sagt, og i dette landskap vokser den skjønneste musikk fram.

Svein Rustad, kunstnerisk leder