HØSTFESTIVAL 2021

Hjertelig velkommen til årets høstfestival hvor vi ønsker å ta dere med på en oppdagelsesreise i den klassiske musikkens hovedstad - Wien. Vi starter ved overgangen fra 17 til 1800-tallet. Klangen etter Mozart svever fremdeles som et praktfullt slør over byen - Beethovens popularitet tar seg voldsomt opp - mens Schubert etter hvert entrer scenen på en litt mer forsiktig måte.

Inspirasjonen til de andre komponistene som presenteres under festivalen kommer også fra den herlige byen og dens musikalske kilde. Blir dere med på festivalens tre dager til ende, så ender vi opp med én av forrige århundres store dirigenter og komponister - Gustav Mahler. Spennende!

God fornøyelse!

 

TRIO ARTIO


Endelig kan vi ønske Trio Artio velkommen til vår Beethoven-feiring!

De kommer som en «gave» fra Beethovens andre by, Wien! Bonn var allerede representert ved åpningen av TO BEethoven – or not TO BEethoven i januar 2020. Beethovens opus 1 er en klavertrio – og grunnen til at vi ønsket oss besøk av nettopp et slikt ensemble. Trio Artio spiller ikke denne trioen, men byr på den spennende «Spøkelsestrioen» opus 70 nr. 1. I tillegg spiller de blant annet musikk av én av de andre store wienerne, Franz Schubert.

Konserten er i samarbeid med Den Østerrikske Ambassade og Kulturavdelingen ved UD i Wien. Trio Artio er valgt ut som en NASOM-representant – New Austrian Sound Of Music, og gjester Norge for første gang. Her i Sandefjord spiller de

Franz Schubert – Sonatesats i B-dur, D 28
Clara Schumann – Klavertrio i g-moll, opus 17
Amy Beach – Klavertrio i a-moll, opus 150
L. v. Beethoven – Klavertrio nr. 5, opus 70 nr. 1

Judith Fliedl, fiolin
Christines Roider, cello
Johanna Estermann, klaver

Billetter á kr 350,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avgift

Arrangør: Kulturelt Initiativ

HØSTFESTIVAL

Konserten inngår i Kulturelt Initiativs Høstfestival 1. – 3. oktober sammen med konsertforedraget Beethovens fantaserende hjerne! og konserten med klaverkvartetter. Abonnement for hele festivalen kan kjøpes hos Kulturelt Initiativ på kultint@gmail.com.

3 konserter for kr. 800,-/250,- (barn/unge under 18 år)

KJØP BILLETT

 

BEETHOVENS FANTASERENDE HJERNE!

Konsertforedrag ved Tor Espen Aspaas og Are Brean

Det har nå vært to fantastiske år med feiring og dypdykk i mesteren Ludwig van Beethoven. For en skaperevne og kapasitet den mannen hadde! Dét skal det bli utrolig interessant å få mer kjennskap til gjennom konsertforedraget. Spesialist i nevrologi, PhD, Are Brean møter pianist Tor Espen Aspaas til en tverrfaglig dialog. Hvordan improviserte Beethoven, hvordan klang det, og hva kan vi i dag vite sikkert om hans frie øyeblikks-musisering? Ja, hvordan fungerer en hjerne som kan skape spontane fantasier som Beethovens, og hvordan påvirket døvheten hans kreative evne og prosesser? Høyttenkning fra de to herrene – ved siden av mye herlig musikk – vil gi oss både definitive og sannsynliggjorte svar på disse interessante spørsmålene.

Brean er også førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole, hvor han underviser i musikkens nevrobiologi, og Aspaas er professor ved samme institusjon – ved siden av at han skriver på en doktoravhandling om nettopp Beethovens improvisasjonskunst.

Billetter á kr 350,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avgift

Arrangør: Kulturelt Initiativ

HØSTFESTIVAL

Konserten inngår i Kulturelt Initiativs Høstfestival 1. – 3. oktober sammen med konserten med Trio Artio og med klaverkvartetter. Abonnement for hele festivalen kan kjøpes hos Kulturelt Initiativ på kultint@gmail.com.

3 konserter for kr. 800,-/250,- (barn/unge under 18 år)

KJØP BILLETT

 

KLAVERKVARTETTER  - TRIO ARTIO +

Trio Artio inviterer bratsjisten Edda Stix for å presentere herlig klaverkvartetter i den siste konserten i årets Høstfestival.

Selvfølgelig holder de fokus på sin opprinnelse og presenterer nå to andre store personligheter med forankring i Wien – Gustav Mahler og Wolfgang Amadeus Mozart. I tillegg spiller de Robert Schumanns herlige kvartett opus 47. Mozart og Schumann kjenner vi godt fra flere kammerkonserter, men nå skal det bli spennende å oppleve Mahlers énsatsige verk. Komponert da han var kun 16 år gammel.

W. A. Mozart – Klaverkvartett i g-moll, KV 478
Gustav Mahler – Klaverkvartett i a-moll (1 sats)
Robert Schumann – Klaverkvartett i Ess-dur, opus 47

Judith Fliedl, fiolin
Edda Stix, bratsj
Christines Roider, cello
Johanna Estermann, klaver

Billetter á kr 350,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avgift

Arrangør: Kulturelt Initiativ

HØSTFESTIVAL

Konserten inngår i Kulturelt Initiativs Høstfestival 1. – 3. oktober sammen med Trio Artios egen konsert og konsertforedraget Beethovens fantaserende hjerne! med Are Brean og Tor Espen Aspaas. Abonnement for hele festivalen kan kjøpes hos Kulturelt Initiativ på kultint@gmail.com.

3 konserter for kr. 800,-/250,- (barn/unge under 18 år)

KJØP BILLETT