Det er bare så herlig! Tenk å være så heldige å få OPUS13 som husorkester under

HØSTFESTIVAL 2023!

Ja, og hva tror dere om å nyte en langhelg i Sandefjord med fantastisk kammermusikk framført av topp nasjonale og internasjonale musikere helgen 6. – 8. oktober?
I Den Grønne Sal på Park Hotel.

Fredag 6. oktober kl. 18.30 møter strykekvartetten Opus13 pianisten Håvard Gimse.

Opus13 imponerte stort da de ble prisvinnere i Banff International String Quartet

Competition 2022 – noe som ble starten på en internasjonal karriere for dem. I 2022 mottok de også Equinors klassiske musikkstipend – et stipend som tidligere er gitt til kvartettens primarius, Sonoko Miriam Weldes videreutvikling som fiolinsolist. Håvard Gimse er en av våre mest meriterte musikere – så det blir litt mye å liste opp hans mange priser og utmerkelser.

Konserten starter med musikk av to av Den første wienerskoles komponister – strykekvartettens far, Joseph Haydn, og hans Kvartett opus 76 nr. 2, Kvintkvartetten, og Ludwig van Beethovens helt utrolig Grosse Fuge opus 133. Etter pause blir Gimse med i ensemblet i en av de virkelig store klaverkvintettene, komponert av den som virkelig ønsket å ta opp arven etter Beethoven – Johannes Brahms – og hans opus 34. Just breathtaking – and not to be missed!

Billettene á kr. 375,-/100,- (barn/unge under 20 år) + avg. kan kjøpes HER
Abonnement flere konserter – vennligst se informasjon nederst.

Lørdag 7. oktober kl. 18.00 byr vi på en herlig kontrast til fredagens store opplevelse i konserten Kornstad og Andsnes! Håkon Kornstad er en prisbelønt jazzmusiker og lovpriset for sitt saxofon-spill av kritikere verden rundt. Han har også en Master fra Operahøgskolen i Oslo som en utmerket tenorsanger. Han kombinerer de to stilartene med en sjelden musikalsk innsikt. Med entusiasme husker vi alle hans «samspill» med Jussi Bjørling – for anledningen på Kornstads medbrakte steinkake og sveivegrammofon – under fjorårets Midtåsen kulturfestival. Genialt! Denne gangen musiserer han sammen med Ingrid Andsnes på klaver. (Ja, det er søsteren!) Hun er anerkjent for sine flotte klassiske tolkninger – og er ettertraktet nasjonalt og internasjonalt som både solist og kammermusiker.

Sammen har de utarbeidet en deilig meditativ konsert kalt «I stilla» - en konsert for å stilne tankene og la oss føres inn i et åpent og nytt musikklandskap med klanger fra den klassiske musikken og jazzen. Utgangspunkt tar de i den spanske komponisten Frederico Mompous Musica Callada – som kan oversettes med det stille i musikken. Eller fra den musikken man hører fra stillheten i seg selv. Mompous musikk er inspirert av de franske impresjonistene, virker improviserte – og inviterer nettopp til det. Det er da musikerne er i sitt ess!

Billettene á kr. 375,-/100,- (barn/unge under 20 år) + avg. kan kjøpes HER
Abonnement flere konserter – vennligst se informasjon nederst.

Ingrid Andsnes har vunnet Janacek-prisen under Rudolf Firkusny-konkurransen i Praha – noe som fører oss elegant videre til konserten

Søndag 8. oktober kl. 18.00 hvor Opus13 åpner med Leos Janaceks Strykekvartett nr. 1, Kreutzer Sonaten. Og da er jo forbindelsen til fredagens konsert med Beethoven åpenbar. Hørt om Caroline Shaw? Eller hørt komposisjonene hennes? Hun var i 2014 «inaugural music fellow» ved Dumbarton Oaks – prakteiendommen på utsiden av Washington. Verket Plan & Elevation ble komponert, inspirert av hennes favorittsteder på anlegget – som bøketreet, staudebedet og oransjeriet...

Hele festivalen avsluttes med ett av verkene som hører med i kategorien: det vakreste som noen gang er komponert! Denne gangen Schuberts Strykekvintett D. 956 – den med to celli. Og når Opus13 da får med seg Amalie Stalheim på laget, så er det bare å fryde seg! Stalheims karriere bringer henne til de mest spenstige orkestre og festivaler på kontinentet og i hele Norden. Hun har vunnet både den svenske og norske solistprisen og samarbeider med flere komponister om nye verk for cello og orkester.

Billettene á kr. 375,-/100,- (barn/unge under 20 år) + avg. kan kjøpes HER
Abonnement flere konserter – vennligst se informasjon nederst.

Når hørte dere sist musikk av Janacek, Shaw og Mompou? Her åpner en helt ny musikalsk verden seg for oss – ved siden at vi opplever mesterverkene til Beethoven, Haydn, Schubert og Brahms!

SORRY!!! Vi skrev: Not to be missed! på den første konserten – det gjelder selvfølgelig i aller høyeste grad alle tre!

ABONNEMENTER:
Alle 3 konsertene for prisen av 2 – kr. 750,-/200,- (barn/unge under 20 år)
2 konserter for kr 600,-/175,- (barn/unge under 20 år)
Kan bestilles på kultint@gmail.com