Kulturelt Initiativ

Kjære kulturvenn!

 

Kultur er en av de viktige byggesteinene i et samfunn. Akkurat nå er det vanskelig å se når og hvordan vi skal bygge videre, men vi planlegger med lysere tider i tankene. Straks det er tilrådelig å treffes for å nyte gode kulturopplevelser sammen, så håper vi dere er med oss i å skape nye herlige kulturelle initiativ.


Vi tror det er fornuftig å holde aktiviteten på et lavt nivå utover våren, men håper at vi kan ønske velkommen til Vårsonaten i Hjertnes kulturhus 9. mai som en god start.


Med håp om en god sommer planlegger vi for en ny Midtåsen kulturfestival i tråd med tidligere års tradisjoner. Noter gjerne perioden 13. – 25. juli. Det er da urframføring av et verk for strykesekstett av Peder Barratt-Due på trappene, samtlige av Beethovens 32 klaversonater framføres over fire dager av Tor Espen Aspaas, og rekken av norske sangere og musikere som gjerne kommer, er helt super!


Barnefestivalen byr på gjensyn med Ludvig og Ludwig – to naturelskere! og Mozarts vidunderlige Tryllefløyten i herlig nyoppsetning!


Utover høsten feirer vi gjerne Beethoven videre med hans sterke Grosse fuge og konserter i serien Måneskinnssonaten. Helt til slutt håper vi å hylle gleden – Ode an die Freude! – og i disse utfordrende tidene grunner vi ofte på det at Oslofilharmonien ønsker å gjeste oss med selveste Skjebnesymfonien...


Vi håper å se dere om ikke så lenge!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

VÅRSONATEN!

Tittelen har vi lånt fra Ludwig van Beethovens sonate for fiolin og klaver nr. 5, opus 24 i F-dur fra 1801. Verket har en pastoral stemning og vårtemaet i den første satsen gir herlige assosiasjoner til den våren vi nyter her i dag. Den 3. satsen kan minne om en bitende vind – slik vi opplevde i forrige uke.

Edvard Grieg gir oss også vårlig glede og ungdommelig friskhet i F-dur – gjennom sonate nr. 1, opus 8 som han komponerte i København i 1865. Grieg hadde da funnet sin tone – bygd på den norske tonen og med røtter i folkemusikken. Inderlig duggfrisk vårmusikk!

Med to vårfriske musikere blir dette en feiende åpning på en sesong som er planlagt med ca. 55 arrangementer. Guro Kleven Hagen er en av våre internasjonale fiolinsolister, kammermusiker, konsertmester i Den Norske Operas Orkester og kunstnerisk leder for Valdres Sommersymfoni. Hun skal også være med oss på Midtåsen i sommer. Christian Ihle Hadland er kunstnerisk leder for Stavanger Kammermusikkfestival og en internasjonal klaversolist. Han var med oss på bursdagsfeiringen på Beethovens 250-års dag, og kommer kjapt tilbake igjen. 

Hjertnes kulturhus, Sal 1
Søndag 9. mai kl. 18.00
Billetter á kr 350,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avgift

KJØP BILLETTER HER

 

_
_
_