En kveld med foredrag om KVINNEHELSE
Utsolgt

En kveld med foredrag om KVINNEHELSE

Utsolgt

24. oktober kl. 17:00

Hent billett
Hvor: Harmonie arena

Torsdag 24. oktober klokken 17.00-19.30 setter Fjorden Sanitetsforening kvinnehelse øverst på agendaen i Harmonie arena. Gratis arrangementet er for alle kvinner mellom 12 og 100 år. 

Program: 
Lær mer om kvinnekroppen med Tonje Bohlin,
gynekolog og fagansvarlig overlege ved gynekologisk avdeling, Sykehuset i Vestfold.

Alt handler ikke om sex, men å gjøre det man vil
med, Nancy Lystad Herz, sosiolog, forfatter og seniorrådgiver i Human-Etisk Forbund. 

Om å henge i hop, med Ingebjørg Vesaas,
tidligere danser og nå yogalærer.

KvinnSPO - om kvinner i idretten med Gro Hammerseng Edin,
tidligere landslagsspiller i håndball. 

Dørene åpner kl. 16.30
Arrangementet er gratis.


Tonje Bohlin er fagansvarlig overlege på gynekologisk avdeling ved Sykehuset i Vestfold.Tonje jobber med gynekologiske kreftpasienter, endometriose og generellgynekologi. Arbeidsdagene består hovedsakelig av kikkehullsoperasjoner, poliklinikk og vaktarbeid. Tonje brenner for økt fokus på kvinnehelse – tidlig diagnoseog optimal behandling. Hun skal forelese om kvinnekroppen.


Ingebjørg K. Vesaas har jobbet med kropp og uttrykk hele livet. Først som utøvende danser, senere som yoga og meditasjonslærer. Hun møtte yoga første gang i 1996, og ble bergtatt av den helhetlige treningen av hode og kropp, gjennom fysiske stillinger, pusteteknikker, avspenning og meditasjon. Hun brenner for å vekke nysgjerrigheten din på kropp og sinn, og hvordan  det hele henger sammen, og hva du kan gjøre for å ha det best mulig. Hvordan "komme hjem" til seg selv, og "være hjemme" i egen kropp. Ingebjørg har undervist i yoga på fulltid i snart 20 år. Hun holder nå yogalærerutdanninger og fordypningskurs, har privatundervisning og ulike Retreats. Ingebjørg vil lære oss mer om hvordan koble på kroppen vår og om å ‘henge i hop’.


Nancy Lystad Herz er sosiolog, forfatter og seniorrådgiver i Human-Etisk Forbund. Hun har skrevet bøkene "Skamløs" og "Skal du ikke gifte deg snart", laget TV-serien "Skamløs"og blant annet skrevet kronikker om det å leve fri fra skammen samfunnet påfører særlig jenter og kvinner for å være den de er. Hun har også vært statssekretær med ansvar for integreringsfeltet. Gjennom sitt arbeid har hun blitt overbevist om at kvinners seksualitet er smertepunktet hvor kulturforskjeller, generasjonsforskjeller og verdikonflikter møtes, og kvinnekroppen arenaen hvor disse kampene kjempes ut. I dette foredraget forteller hun om kamp og forsoning på veien til å leve et fritt liv, seksuell frigjøring og hvordan hun kom til å forstå at alt ikke handler om sex, men om å kunne velge selv.


Gro Hammerseng Edin
Tidligere profesjonell håndballspiller - landslagskaptein. 167 landskamper. 631 mål for Norge (seniorlandslaget) .
Har vært kaptein i alle lag jeg hun har spilt på. 
Har erfaring som trener for yngres landslag jenter født 2006/2007. 
Er i dag daglig leder i Hammerseng-Edin AS, jobber som ekspert/kommentator for tv2, formidler foredrag og podcast.

EM GULL 2004, 2006, 20010
OL gull 2008
Champions League Gull 2010/2011
Seriegull, sluttsspillsgull, NM gull x 6 med Larvik 
(Fra 2010/2011 sesongen til 2016/2017) 
Cup Winners Cup gull med IKAST I Danmark i 2004 (Europa Cup) 
Vinner Mesternes Mester som eneste kvinne i 2018.

Kåret til verdens beste håndballspiller av det internasjonale håndballforbundet i 2007. 

Foredraget i kveld vil handle om kvinner i idretten. Viktigheten av rollemodeller og synlighet - uavhengig av bransje. Hvordan trene opp «stemmen sin» og stole på seg selv