Verdis Requiem (MiSKs kirkefestdager)

Om arrangementet

Det er en stor glede for foreningen «Musikk i Sandefjord Kirke» (MiSK) å ønske velkommen til stor konsert, med Giuseppe Verdis mektige «Requiem», et musikkhistorisk verk med mye kraft og nerve.

Verket fremføres av Vestfold oratoriekor, Sandefjord kammerkor, Vestfold Operakor, Vestfold Symfoniorkester og et stjernelag av sangsolister: Margrethe Fredheim, sopran, Lucia Cervoni, mezzosopran, Thomas Ruud, tenor og Magne Fremmerlid, bass. Dirigent er Svein Rustad.

Messa da Requiem av den italienske komponisten Giuseppe Verdi (1813–1901) er hans tonesetting til den katolske dødsmessen; rekviem. Det er et stort og mektig verk for orkester, kor og solister, og fremføringen tar ca. 90 minutter.

I Verdis Requiem er det særlig de kolossale kontrastene som preger uttrykket, fra det mørke og mystiske til det mektige og himmelstormende. Her får vi høre orkesteret dundre på med fryktinngytende drønn, og koret skrike ut i fortvilelse når dommedagen nærmer seg. Verdi viser også fram sine evner som følsom melodiker og gir satsen Lakrymosa et ubeskrivelig vakkert og inderlig uttrykk. I sin fremstilling av døden valgte Verdi et så stort uttrykksspekter som mulig for å kunne sette musikk til det mest dramatiske et menneske kan oppleve. Det har gitt oss dette udødelig verket i musikkhistorien, som har en kraft ingen andre rekviemer kan måle seg med.

Konserten inngår i MiSKs kirkefestdager 2022 og fremføres også i Kongsberg Musikkteater i Kongsberg, fredag 21.10 kl. 20.00.