STAUT

Om arrangementet

Med kombinasjonen fengende melodier, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger.
 
Staut har både gullplater og førsteplass på albumlista å vise til, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, en solid rekke radiolistinger, og ikke minst: kvalitet hele veien.

2020 og 2021 ble nok ikke som noen hadde tenkt seg, og Staut var intet unntak. Det som skulle bli en heidundranes feiring av 10 års eksistens ble heller en moderat og sosialt distansert hjemmefest.

Men, det betyr ikke at valdresgjengen har ligget på latsiden. Tvert imot. Allerede 1. januar 2021slapp det populære bandet singelen "Går så fint" og la med det 2020 bak seg for godt. 1 oktober 2021 slapp de en splitter ny singel, denne gangen om noe så nært som sin egen vokalist – «Lett å vara kødd men det køsta vara kar»

"Går så fint" hadde kanskje et mer pop-preg enn hva vi er vant til fra folkrockbandet, men også denne ble tatt svært godt i mot både fra publikum og radio (og spillelisting på NRK P1), og viste samtidig et band som stadig er i utvikling selv etter hele 11 år.

Selv om 2020 og 2021trolig blir stående igjen som de store annerledesårene i moderne tid, ser Staut likevel med positive øyne på 2022 på alle måter. Feiringen skal tas opp igjen og en rekke konserter er allerede bekreftet og klare. Det er på tide å se fremover.

Ørnulf Dyve sier følgende om den lett humoristiske teksten:
"Syng Meg Heimatt er noen små glimt av bevissthet som dukker opp i erindringen til han som var på byen, overvurderte egen festkultur, tok tidlig kveld og våkner opp på hybelen med beina inni dynetrekket og puta på gulvet. Handlevogna som står i fotenden av senga vet han ikke hvor kommer fra..."

God fornøyelse, og god fest!

Stå og sitteplasser