2

VÅRSONATEN

Tittelen har vi lånt fra Ludwig van Beethovens sonate for fiolin og klaver nr. 5, opus 24 i F-dur fra 1801. Verket har en pastoral stemning og vårtemaet i den første satsen gir herlige assosiasjoner til den våren vi nyter her i dag. Den 3. satsen kan minne om en bitende vind – slik vi opplevde i forrige uke.

Edvard Grieg gir oss også vårlig glede og ungdommelig friskhet i F-dur – gjennom sonate nr. 1, opus 8 som han komponerte i København i 1865. Grieg hadde da funnet sin tone – bygd på den norske tonen og med røtter i folkemusikken. Inderlig duggfrisk vårmusikk!

Med to vårfriske musikere blir dette en feiende åpning på en sesong som er planlagt med ca. 55 arrangementer. Guro Kleven Hagen er en av våre internasjonale fiolinsolister, kammermusiker, konsertmester i Den Norske Operas Orkester og kunstnerisk leder for Valdres Sommersymfoni. Hun skal også være med oss på Midtåsen i sommer. Christian Ihle Hadland er kunstnerisk leder for Stavanger Kammermusikkfestival og en internasjonal klaversolist. Han var med oss på bursdagsfeiringen på Beethovens 250-års dag, og kommer kjapt tilbake igjen. 

 

Kjære billettkjøper og publikummer
Hjertnes kulturhus følger nå nasjonale forskrifter og anbefalinger om smittevern for arrangementer. I tillegg er det innført lokal forskrift om munnbindplikt i Sandefjord. Selv om vi nå kan gjennomføre arrangementer igjen er det likevel slik arrangementene er forbeholdt utelukkende publikum som er bosatt i Sandefjord Kommune. Videre medfører munnbindforskriften at du må bruke munnbind til enhver tid i våre fellesarealer. Vi har tilpasset vårt billettsalg slik at du kan ta av deg munnbindet etter at du har satt deg i tilvist sete. Skal du forlate ditt tilviste sete må du ta på deg munnbind før du forlater stolen.

_
_
_