2

Truls Mørk og Håvard Gimse

Truls Mørk, cello
Håvard Gimse, klaver

Den Grønne Sal, Scandic Park Sandefjord

To av landets ledende internasjonale solister innleder Kulturelt Initiativs konsertsesong med et spenstig program bygd rundt Claude Debussys og Benjamin Brittens Sonater for cello og klaver. Den Grønne Sal på Park Hotel minner om salene i slottene i Wien hvor Beethoven omgikk sine mesener. Vi ønsker nå å innvie denne salen som regionens nye, flotte kammermusikksal, og gjøre den klar til vår store Beethoven-festival i 2020.

Truls Mørk anses som en av vår tids absolutt fremste cellister. Han er solist med de beste orkestrene i de mest prestisjefylte konsertsaler over hele verden. Mørk har urfremført en rekke komposisjoner for cello - både som solist med orkester og innen kammermusikk. Tidlig i karrieren vant han store konkurranser som Tsjaikovskij-konkurransen i Moskva; han har vunnet Spelemannsprisen hele 5 ganger og har mottatt Anders Jahres Kulturpris. Truls Mørk er utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Håvard Gimse har konsertert i noen av de mest prestisjefylte saler rundt i hele verden - som Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York, Concertgebouw i Amsterdam, Palais des Beaux Arts i Brüssel, Konzerthaus i Berlin osv. - og med mange av de ledende orkestrene. Gimse er professor ved Norges Musikkhøgskole og en kjær venn av Kulturelt Initiativ gjennom mange fantastiske konserter. Han har gjort en rekke innspillinger av norske verk og mottatt blant annet Sibeliusprisen og Griegprisen

Arrangør: KULTURELT INITIATIV

_
_
_