4

Røshnes 40år!

Røshnes Jazz Band feirer 40 års jubileum denne høsten og markerer dette med en festkonsert i Sandefjord Kirke fredag 22. november. De har fått med seg sangerinnen Tricia Boutté fra New Orleans som gjest. Det blir også noen flere gjester på konserten som annonseres senere.

Vi kan trygt si at dette bandet startet i knebukser, da musikantene den gang var mellom 14 og 16 år, og langt fra "lovlige" på mange av stedene de spilte. Bandet utviklet seg raskt og spilte allerede på Moldejazzen i 1981, på legendariske Naustet Vårt og på jazzgudstjenesten under festivalen. Året etter sto New Orleans Jazz & Heritage festival for tur, en fantastisk opplevelse med bl.a. spilling i Gospel-teltet med Aline White på festivalen. I 1987 var gutta der igjen, og ble utnevnt til æresborgere. Mange konserter, klubbjobber og festivaler har det blitt i inn- og utland med ulike gjesteartister.

Den musikalske grunnsteinen for Røshnes Jazz Band er New Orleans musikken i alle dets fasetter og variasjoner. Bandet er også kjent for å krydre repertoiret med tolkninger av andre stilarter. Du vet egentlig aldri helt hva bandet serverer, men det er alltid med genuin spilleglede og engasjement, basert på New Orleans musikkens mangfold. Det vil også denne festkvelden bære preg av.

Morten Gunnar Larsen er en av verdens ledende pianister innen ragtime- og stride piano og har mottatt en rekke priser, bl.a. Spellemannprisen og Buddy, den høyeste utmerkelsen innen norsk jazz. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, har arbeidet flere år i New Orleans og New York og har turnert i USA, Brasil og Skandinavia med forestillingen "One Mo' Time". Han er også, i likhet med Røshnes, æresborger av New Orleans. Han spiller bl.a. i Ytre Suløen og Ophelia Ragtime Orchestra. Han har spilt med Røshnes tidligere på deres jubileumskonserter, og de har stor glede av å ønske ham tilbake til denne konserten.

 

_
_
_