6

Riksteatret: Romeo og Julie

Den største kjærlighetshistorien av dem alle.

Kjærligheten kan få deg til å risikere alt du er og alt du har. Bare spør Romeo og Julie. De er unge. De er stormforelsket. Og som alle unge – de er udødelige. Men kjærligheten deres er forbudt. En natt er alt de får.

William Shakespeares kjærlighetshistorie fra slutten av 1500-tallet har blitt en inspirasjon for nesten alle historier vi kjenner om ung og umulig kjærlighet i TV, film, bøker og teater. Når Riksteatret og Nationaltheatret går sammen om å spille originalhistorien, er det med et stort ensemble og satt i scene av en av Norges mest ettertraktede regissører.

Sigrid Strøm Reibo (36) er kjent for å gjøre klassikerne tilgjengelige for et stort publikum. Hun står bak prisbelønte teateroppsetninger som trippel Hedda-vinner Orlando på Rogaland Teater, Som dere vil med Bertine Zetlitz på Nationaltheatret og publikumsfavoritten Peer Gynt på Gålå. Vi vet at hun vil gi oss en ung og frisk versjon av Romeo og Julie – tro mot originalen, og troløs mot alle som tror de kjenner historien!

Etter premieren på Nationaltheatrets hovedscene, skal Romeo og Julie besøke 50 steder med Riksteatret i hele landet. Med unge lovende Hanna-Maria Grønneberg og Herbert Nordrum som Romeo og Julie og skuespillere som Anne Krigsvoll, Eindride Eidsvold, Petronella Barker i et stort ensemble på scenen, ønsker vi deg velkommen til høstens storsatsning på Riksteatret!

 

Dette sier publikum:

«Fantastisk stykke, nydelige skuespillere, fantastisk musikk og lys. Bare vakkert. Tusen takk.»

«Jeg så forestillingen i går –  veldig bra. Flotte skuespillere.»

«Morsom, leken, crazy, gøy – men også alvorlig, tragisk og sterk.»

 

Dette sier pressen:

«En forestilling som treffer»
NRK

«Hanna-Maria Grønneberg og Herbert Nordrum imponerer som Romeo og Julie.»
Dagbladet

«Regissøren, scenografen og lysdesigneren har skapt mange utsøkte tablåer.»
Aftenposten

«Frisk, ungdommelig og imøtekommende. Skuespillerne er fremragende.»
Shakespearetidsskriftet

 

På scenen
Hanna-Maria Grønneberg, Herbert Nordrum, Anne Krigsvoll, Eindride Eidsvold, Petronella Barker, Kyrre Hellum, Morten Espeland, Sverre Breivik, Kim J Olsen, Amell Basic, Sjur Miljeteig og Øystein Skar

Team
Regissør: Sigrid Strøm Reibo, Scenograf og kostymedesigner: Katrin Nottrodt, Lysdesigner: Agnethe Tellefsen, Komponist og lyddesigner: Sjur Miljeteig, Dramaturg: Njål Helge Seljeset Mjøs, Koreografisk assistanse: Oleg Glushkov og Produsent: Rebecca Mathisen

Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).

Turnépremiere: Gjøvik 12. september 2019

En Riksteaterproduksjon i samarbeid med Nationaltheatret.

 --

Riksteatrets omtale: www.riksteatret.no/romeo-og-julie

 

Opplev mer: 30 min før: Shakespeare for alle v/ dramaturg Tine Thomassen
Sted: Foajescenen

Gratis intro til forestillingen - Shakespeare for alle!

Riksteatret inviterer til introduksjon om Shakespeare og Romeo og Julie i forkant av forestillingen på utvalgte spillesteder. Introen holdes av Riksteatrets dramaturg Tine Thomassen. Introduksjonen er gratis og åpen for alle – Velkommen!

 

_
_
_