1

Musikalske eventyrbilder

200-årsjublanten Kongelige norske marines musikkorps gjester denne gangen Hjertnes kulturhus med en eventyrlig konsert. På konserten framfører korpset fargerik og storslått musikk skrevet til, og inspirert av, eventyr og ballett.

Det hele bindes sammen av skuespiller Sven Tindberg som leser tekster som er inspirert av den samme musikken. Sammen med dirigent Halldis Rønning skaper korpset musikalske bilder og tar med publikum på en reise inn i eventyrenes verden. Det blir både musikk inspirert av 1001 natt med utdrag fra Rimsky-Korsakovs fargerike Scheherazade, Tsjaikovskijs fantasi over Romeo og Julie og musikk inspirert av norske folkeeventyr. Korpset har også fått med seg Rebecca Nøstrud Isaksen, et ungt fiolintalent fra Larvik, som solist på konserten. 

Svein Tindberg er skuespiller og regissør som i en årrekke har vært ansatt ved Det norske Teatret. Han har også spilt store roller i norske filmer som Rallarblod, Liv Ullmanns film Kristin Lavransdatter og TV serier som Kodenavn Hunter. Han har også gjort stor suksess med fortellerteaterforestillingene Markusevangeliet og Apostlenes gjerninger.

Dirigenten Halldis Rønning er konsertens dirigent. Hun er utdannet ved Griegakademiet og ved Musikkonservatoriet i Amsterdam. Hun har arbeidet med alle de profesjonelle orkestrene i Norge og er også ettertraktet som dirigent i utlandet. Hun har arbeidet mye med samtidsmusikk, men også mye med storslått romantisk musikk som publikum får oppleve på konserten i dag.

Kveldens solist er Rebecca Nøstrud Isaksen på fiolin. Hun er fra Larvik og tatt opp som elev ved Talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole, hun er også elev ved Thor Heyerdahl videregående skole.

_
_
_