MiSK. Operacafe

Opera – operette – romanser – musikal
Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) inviterer til en serie av festlige operacaféer i Hjertnesfoajéen under de månedlige «MiSK-helgene». Et stort og trofast publikum får her stifte bekjentskap med fremragende sangere i en hyggelig atmosfære. I dagens operacafé får vi gleden av å oppleve operasangerne Astrid Nordstad, mezzosopran og Mathias Gillebo, tenor.
Sangerne akkompagneres av Stefan Ibsen Zlatanos på klaver.

Astrid Nordstad er solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett sesongen 2018/19.
Nordstad kommer fra Trondheim og fullførte sin bachelorgrad ved Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo i 2014, med Randi Stene som sangpedagog.

Hun har fått utvikle seg i roller som Dorabella i Così fan tutte og tittelrollen Händels Xerxes. Nordstad debuterte på Den Kongelige Opera i København høsten 2015 som Flora i Verdis La traviata. Hun har nylig fullført sine studier ved Det Kongelige Operaakademi, med Susanna Eken som lærer. Her har hun sunget Adalgisa i Bellinis Norma og Arnalta i Monteverdis Poppeas kroning. Våren 2017 sang hun tittelrollen i Brittens Rape of Lucretia og Dorabella i Così fan tutte. I mars 2018 sang hun igjen rollen som Flora i La Traviata med Trondheim Symfoniorkester og Opera. Høsten 2017 vant hun 3. pris i Copenhagen Lied Duo Competition sammen med pianisten Christian Grøvlen.

Mathias Gillebo har master i opera fra Operahøgskolen i Oslo i 2011 og bachelor i utøvende klassisk sang fra Norges musikkhøgskole i 2008. Gillebo engasjeres jevnlig til oratorier, pasjoner og messer med ledende dirigenter og orkestre. Han er en etterspurt solist i Juleoratoriet, pasjoner og messer av Bach, og i verker som Händels Messias, Haydns Skapelsen, Mozarts Requiem, Mendelssohns Paulus, Kvernos Matteus- og Markuspasjon, Rossinis Petite messe solennelle og Stabat Mater og Puccinis Messa di Gloria.

På scenen har Gillebo gjort flere roller på Den Norske Opera & Ballett, bl.a. Daniel i Robin Hood og Anfinomo i Il ritorno d´Ulisse in patria og tittelrollen i samtidsoperaen Simon. Av roller utenfor nasjonaloperaen kan nevnes Fartein Valen i Nenia, Volve i Haugtussa i Helheim, Den stekte svane i Carmina Burana og Nemorino i L´elisir d´amore.

Gillebo er også utdannet teolog med en avhandling om hvordan musikk kan påvirke filosofisk tenkning og språk. Ved siden av virksomheten som sanger, tar han doktorgrad (Ph.d) ved Norges musikkhøgskole, der han forsker på sang som relasjonell handling og offentlig ytring.

Billetter til MiSK. Operacafe

  1. Lør 27. okt kl 13:00 111 kr   Hjertnes foajéscenen Konsert Les mer Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_