1

MiSK. Operacafe

Opera – operette – romanser – musikal

MiSKs påskefestival «Mens vi venter på våren» innledes i år med en festlig operacafé med sopranen Ann-Helen Moen og tenoren Kjetil Støa, to av våre fremste operasangere. De deltar også i den store oppsetningen av Verdis opera «Macbeth» som finner sted på Hjertnes i starten av april. Stefan Ibsen Zlatanos sitter ved klaveret.

Operacaféene, denne gang i Sandefjord bibliotek, finner sted i en hyggelig atmosfære og har et stort og trofast publikum.

Ann-Helen Moen er kjent for sin varme stemme og for sin musikalske forståelse av repertoar som spenner fra tidlig barokk til de store romantiske komponistene og samtidsmusikk, på så vel konsert- som på operascenen. Dette har bl.a. ført til nært samarbeid med dirigenter som Edward Gardner og Masaaki Suzuki, og nylig var hun solist på innspillinger med disse i henholdsvis Griegs Peer Gynt med BFO, og Beethovens Missa Solemnis med Bach Collegium Japan.

Men hun er kanskje mest kjent for sine Mozart-tolkninger, og da spesielt for sin Donna Anna/Don Giovanni ved Den Norske Opera & Ballett. Hun har også høstet flotte kritikker i andre Mozartroller som Grevinnen/Figaros Bryllup, Donna Elvira og Zerlina/Don Giovanni, Pamina og 1.Dame/Tryllefløyten, og Sandrina/La Finta Giardiniera.

Hun opptrer jevnlig med alle de skandinaviske orkestrene, og samarbeider med pianister som Håvard Gimse, Liv Glaser, Christian Ihle Hadland og Sveinung Bjelland.

Av dirigenter hun har sunget med, nevnes Rinaldo Alessandrini, William Christie, Harry Christophers, Sir Andrew Davis, Paul McCreesh, Eivind Gullberg Jensen, Philippe Jordan, Kristjan Järvi, Andrew Litton, Susanna Mälkki og Juanjo Mena.

Hun studerte med Susanna Eken ved Operaakademiet i København. Etter endt studietid, fulgte tre år som solist ved operaen i Graz.

Foto: Jan Alsaker

Kjetil Støa har sin utdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim og ved Operahögskolan i Stockholm. Han debuterte som tenor i 2009 i rollen som Nils Lykke i operaen Olav Engelbrektsson ved Opera Trøndelag.

Kjetil var solistpraktikant ved Den Norske Opera og Ballett sesongen 2010/2011 og har siden den gang jevnlig gjestet operaen i ulike roller. Kjetil er regelmessig innom landets distrikts- og regionale operascener i store og små roller. De siste årene har Kjetil også gjestet flere av Sveriges mange operascener, sist som prinsen Calaf i Puccinis Turandot på Folkoperaen i Stockholm.

_
_
_