1

KORONASITUASJONEN

Hjertnes Kulturhus holder stengt i 14 dager frem til og med 25. mars

 

Hjertnes Kulturhus jobber aktivt med å sikre at all aktivitet hos oss er trygg og kan gjennomføres i tråd med anbefalinger fra sentrale og kommunale myndigheter. Vi har fokus på koronasituasjonen og ønsker at alle skal fortsette å ha gode og trygge kulturopplevelser hos oss. Dagens situasjon gjør at vi også må tenke på rammene og alle de rundt oss når vi vurderer våre aktiviteter.

Vi har jobbet aktivt med smitteforebyggende tiltak på kulturhuset i en lengre periode allerede og holdt dialog med ulike leietakere på kulturhuset. Det har nå kommet tydeligere og strengere føringer knyttet til arrangementer og sammenkomster. Dette vil påvirke deler av vår virksomhet allerede nå og vi legger derfor ut informasjon om hva vi allerede gjør og hvordan vi tilnærmer oss. Det betyr at enkelte kulturarrangementer kan bli flyttet eller avlyst.

Vi har i dag valgt å følge et føre-var prinsipp og stenger Hjertnes Kulturhus i 14 dager med virkning fra og med i dag Onsdag 11.03.2020.

Vi vil fortsette med daglige statusmøter på kulturhuset og vårt samarbeid med kommunelegen angående videre drift av vår virksomhet og vi vil informere fortløpende om utviklingen og våre vurderinger.

Ved avlysninger grunnet stengt kulturhus eller andre tiltak i denne forbindelse vil publikum få refundert sine billetter, eller bytte disse til en senere forestilling (Høsten eller 2021). Risikoanalyser for alle egne arrangement vil bli utarbeidet fortløpende og oversendt kommunelegen. Samtidig vil vi innhente risikoanalyser fra alle eksterne arrangører. Risikoanalyser må godkjennes av kommunen for alle arrangement og sammenkomster med flere enn 100 deltakere.  Det kan likevel være slik at arrangementer med under 100 deltakere blir avlyst dersom man anser risikoen for smitteoverføring er for høy eller målgruppen for arrangementet er personer i risikosonen for viruset. Kommunelegen vil vurdere analysen og den til enhver tid tilgjengelige informasjon og beslutte om arrangementet kan gjennomføres.

Alle dere som har kjøpt billett til avlyste forestillinger, og ikke allerede har fått refusjon, vil få refundert penger for billettene. For de av dere som har kjøpt billetter i nettbutikken vår er pengene allerede lagt til utbetaling. Det kan dessverre ta opptil fem virkedager før du har pengene på konto. Pengene vil bli tilbakeført til det kortet du betalte med da du kjøpte billettene. Betalte du med et gavekort fra Hjertnes Kulturhus vil tilgodebeløpet godskrives gavekortet. Vi gjør oppmerksom på at inn beløpet kan legge seg tett opptil kjøpsdatoen på din kontoutskrift. I enkelte tilfeller har vi også sett at det legger seg dagen før du kjøpte billettene. Har du kjøpt billetter på nett trenger du derfor ikke gjøre noe. Pengene er allerede lagt til utbetaling fra vår side.

For de av dere som har kjøpt billetter lokalt hos oss i en av våre salgspunkter vil vi refundere penger fortløpende over bank. For å overføre penger trenger vi mer informasjon fra deg enn vi har i dag. Vi ber derfor de av dere som har kjøpt billetter lokalt om å sende oss en epost til: hjertnes@hjertnes.no med følgende informasjon:

 

Ditt fulle navn

Adresse

Og kontaktinformasjon fortrinnsvis telefonnummer slik at vi kan kontakte dere å innhente bankkontonummer for utbetaling

 

Videre vil vi gjerne ha bilde av billettene du ønsker refusjon for og eventuelt navnet billettene ble registrert på dersom det er et annet enn det du ønsker tilbakebetaling på. Dersom du ikke vil sende oss epost kan du selvsagt besøke oss og overlevere informasjonen vi trenger for å refundere billettene. Da trenger du ikke ta bilde av billettene, men ta de med slik at vi får disse sammen med informasjon vi trenger for utbetaling.

Takk for at dere alle bidrar og hjelper oss i denne prosessen.

_
_
_