1

Konsert med VAMP

I år er det 25 år siden Vamp kom ut med sitt aller første album, ”God morgen søster”.  Vamps velkjente sang Tirn’a Noir er fra dette albumet.  De startet samarbeidet med lyrikeren, Kolbein Falkeid  i 1991 og allerede året etter fikk de platekontrakt.  Tirn’a Noir ble sluppet som singel og startet eventyret for alvor. Vamp snappet sin første Spellemann foran ringrevene Bjørn Eidsvåg og Jan Eggum med sitt første album.

I dag tilhører Vamp eliten av norsk musikkliv. De har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. Som været på vestlandet er de fulle av kontraster; fra det voldsomme og dramatiske til det lune og inderlige. De har solgt plater i bøtter og spann  og høstet mye heder og ære , bl.a  5 Spellemannpriser og Prøysenprisen. Senest i fjor høst mottok de Medaasprisen  2017. Høsten 2017 kom også deres siste album ”La la la”, som fikk strålende kritikker.

Katalogen er full av kjente og kjære sanger som de kan øse av på konsertene sine. Det er bare å glede seg.

Vamp består av:

Øyvind Staveland: fele, fløyter, vokal, bratsj, trekkspill          
Jan Toft: vokal, gitar                                                                                                                                     
Odin Staveland: trommer, vokal, piano, perkusjon, trekkspill                                                           
Bjørn Berge: gitarer, banjo, vokal                                                                                                             
Kjetil Dalland: bass, kor                                                                                                                                                                  
Lars Eirik Støle: orgel, trekkspill kor

 

 

VAMP MED NY EP «BREV»

– ALLTID I BEVEGELSE

 

 

I løpet av 27 år har Vamp utgitt 11 studioalbum + 2 full symfoni med Kork , 2 samlepater og 1 livealbum. Studioplatene har kommet med 2-3 års mellomrom. Nå går bandet nye veier. Blant annet forlater de Universal Music til fordel for det nyetablerte selskapet TBC Records AS, og gir for første gang ut en EP.

 

 Øyvind Staveland sier: 

«Musikkbransjen er i stadig forandring og det er definitivt Vamp også. I tiden fremover ønsker vi å produsere ny musikk mer kontinuerlig. Dvs. spille inn og gjøre ferdig låtene våre etterhvert som de dukker opp. Forhåpentligvis vil det være med på å holde bandet inspirert og relevant . Målet er at både vi og publikummet vårt skal sitte igjen med en følelse av at Vamp stadig er i forandring og har noe nytt og spennende å by på både på plate og fra scene. 

De tre første, kommende årene er planen å utgi en EP høsten 2018, en EP høsten 2019 og et album høsten 2020. Alt under tittelen “Brev”.

 

Samarbeidet med Kolbein Falkeid har vært en hjørnestein i Vamps karriere og  mens bandet turnerte vinteren 2017/2018 begynte Øyvind Staveland å jobbe med diktene hans igjen. Dikt uten rim og rytme, som ikke var ment for tonesetting, men som hadde ligget der lenge som en spennende utfordring. Nå, på reise opplevdes de mer som brev. 

Og ”Brev” ble derfor arbeidstittel på dette nye og spennende prosjektet.

 

Det første brevet , ”Natt”, kom ut i September og nå står duetten ”Meg itte deg ” for tur. Her bidrar Ida Maria med herlig vokal sammen med Jan Toft. Lyden er umiskjennelig Vampsk, inspirert og organisk.

 

Ida Maria sier:

Vamp er i mine øyne ett legendarisk band i norsk sammenheng og det var med stor ydmykhet og ærefrykt jeg gikk inn i denne oppgaven. Jeg følte meg umiddelbart musikalsk hjemme selv om stilartene våre er såpass ulike i utgangspunktet. Jeg er beæret over å få bidra på denne nydelige låta og samarbeidet ga definitivt mersmak. 

 

 

 

 

 

 

_
_
_