1

Kim Rysstad - Snøen Laver Ned

En stemme for alle tider.

Kim Rysstad  er en prisvinnende vokalist og A-klassekveder fra Setesdal, som sjarmerte hele Norge gjennom sin ferd til finalen i fjorårets Stjernekamp. 11. desember settes julestemningen for alvor på Hjertnes Kulturhus når Rysstads vakre toner, akkompagnert av Knut Ingolf Brenna på gitar og Hoang Viet Phi Uy på piano ønsker velkommen til julekonserten, "Snøen laver ned". 

I 2017 ga den prisbelønte vokalisten og folkesangeren ut en kritikerrost juleplate i samarbeid med London Philharmonic Orchestra. Platen ble av NRK beskrevet som "En av tiårets fineste julealbum".

Kim Rysstad har gitt ut følgende album: «Tak hardt uti hand», «Vegen» (nominert til Spellemann), "Timeglas" og det kritikerroste julealbumet «Snøen Laver Ned», med London Philharmonic Orchestra (tiårets beste juleplate). Etter flere år med undervisning innen klassisk sang så valgte han i 2003 å studere folkemusikk. Han har vært elev av Kirsten Bråten Berg, Ragnhild Furholt og Agnes Buen Garnås, men har også lært mye av felespiller Ånon Egeland. Han har studert ved Folkekunststudiet i Rauland og ved Ole Bull Akademiet på Voss.

Rysstad jobber også mye på tvers av sjangrer og henter inspirasjon frå country, bluegrass og popmusikk.

Kim Rysstad deltok i Melodi Grand Prix i 2012, der han sang Så Vidunderlig» med tekst og melodi av Elin Nygård. Duetten som Rysstad gjorde med Anne Grete Preus gjorde sitt til at andre norske artistar la merke til den særmerkete stemma fra Setesdal. Så Kim har vært gjesteartist på magne ulike utgivelser som mellom annet på «Berre meg» med Ingebjørg Bratland, «Unclouded» med Silje Nergaard, «Friaren» med Aasmund Nordstoga og «Sandkorn» med Sigrid Moldestad.

Han har også vunnet mange prisar som Årets soloalbum for utgivelsen «Tak hardt uti hand» på Folkelarm, kåra til Årets unge folkemusiker i INTRO-folk av Rikskonsertene og FolkOrg, nominert til Spellemannpris for albumet «Vegen», og Årets beste mannlige folkemusikksangar på Folk Off! Awards i Liverpool. Rysstad vart også i 2018 utnemd til Setesdalssambassadør av Setesdal Regionråd. 

_
_
_