1

Kammermusikalsk mestermøte (MiSKs kirkefestdager)

Møt de fremragende musikerne Camilla Kjøll, Louisa Tuck og Christian Ihle Hadland

 

Denne kvelden kan vi glede oss over vakker kammermusikk fremført av denne supertrioen:
•Camilla Kjøll, fiolin
•Louisa Tuck, cello
•Christian Ihle Hadland, klaver

Camilla Kjøll er en internasjonalt ettertraktet kammermusiker, solist og orkesterleder. Etter flere år som 1. konsertmester i Den Norske Opera & Ballett og deretter i samme stilling i Luzern Symfoniorkester, har hun fortsatt sin karriere som gjestekonsertmester over hele verden, med flere engasjementer i blant annet WDR Symfoniorkester (Köln) og Houston Symphony Orchestra. Hun har de siste årene deltatt på en rekke internasjonale festivaler og vært solist med, og leder av, de største kammer- og symfoniorkestrene i Norge.

Hennes soloopptreden i DNO&B i den krevende scenerollen i Alban Bergs «Lulu» mottok strålende kritikker. Det samme gjorde urfremføringen og innspillingen av Mark Adderleys fiolinkonsert, som er skrevet til henne. Camilla var også ansatt som fiolin- og kammermusikklærer ved Barratt Due musikkinstitutt 2013–2017. Hun spiller på en Giovanni Battista Guadagnini-fiolin (1747), generøst utlån fra Dextra Musica/ Sparebankstiftelsen.

Den britiske cellisten Louisa Tuck er solocellist i Oslo-Filharmonien og har opptrådt som solist i blant annet Wigmore Hall og Royal Albert Hall. I tillegg underviser hun ved Musikk på Majorstuen, Unge Talenter og Høyskolen Barratt Due.

Tuck studerte med Paul Watkins og Philip Sheppard ved Royal Academy of Music, og i 2011 fikk hun statusen ARAM ved samme institutt (Associate of the Royal Academy of Music: Awarded to former students who have made a significant contribution to the music profession).

Etter åtte år som solocellist i Royal Northern Sinfonia (2007–2015), begynte hun som solocellist i Oslo-Filharmonien i 2015. Med Royal Northern Sinfonia har hun blant annet Barber, Britten Cello Symphony, Bernstein, Tavener, Turnage og Vivaldi på repertoaret. Hun spiller også i gruppen Kathryn Tickell and the Side sammen med den banebrytende kunstneren K. Tickell OBE. De spiller en blanding av klassisk og folkemusikk og opptrer rundt i Europa. Deres nylig utgitte album har mottatt internasjonal anerkjennelse.

Christian Ihle Hadland har etablert seg i det europeiske tetsjiktet som solist, soloartist og kammermusiker. Han underviser i klaver ved Unge Talenter og Høyskolen Barratt Due. Fra 2010 har han vært kunstnerisk leder for Stavanger Kammermusikkfestival, nå sammen med den danske cellisten Andreas Brantelid.

Hadland mottok sin første klaverundervisning som åtteåring. Tre år senere begynte han på Rogaland Musikkonservatorium, der han hadde Erling Ragnar Eriksen som klaverlærer. Videre fulgte studier med professor Jiri Hlinka, både privat og ved Barratt Due musikkinstitutt. Den norske debuten fant sted med Kringkastingsorkesteret i 1998. Det internasjonale gjennombruddet kom i 2011 da han som «BBC Radio 3 – New Generation Artist» over en toårsperiode hadde en rekke solistoppdrag med alle BBCs fem orkestre og opptrådte på Storbritannias mest prestisjetunge kammermusikkscener og -festivaler. Dette engasjementet ble avsluttet sammen med Oslo Filharmoniske Orkester og dirigenten Vasily Petrenko i en fremførelse av Beethovens andre klaverkonsert under BBCs promenadekonserter i 2013.

Hadland har opptrådt med flere av de ledende orkestrene i Europa og samarbeidet med dirigenter som Sir Andrew Davis, Leonard Slatkin og Herbert Blomstedt, samt musikere som Janine Jansen, Truls Mørk og Clemens Hagen. Under utdelingen av Nobels Fredspris i Oslo rådhus i 2006, spilte han soloklaver og akkompagnerte sopranen Renée Fleming og nådde dermed ut til millioner av seere. Han har senere også vært hyppig benyttet som akkompagnatør. Hadland har et allsidig repertoar som spenner fra William Byrd til Alfred Schnittke, men hovedvekten ligger på det klassisk-romantiske repertoaret med komponister som Franz Schubert, Wolfgang Amadeus Mozart, Frédéric Chopin og Robert Schumann i tillegg til Johann Sebastian Bach.


Arrangementet følger de til enhver tid gjeldende smittevernregler ifm Covid-19.

Arrangør: MiSK

_
_
_