1

Ila Auto

Ila Auto er et norsk bluegrassband som består av fetterne Kay Arne Sulutvedt og Stein Are Fevang fra Vivestad og Høyjord i Vestfold, brødrene Matias Hilmar Iversen og Kristoffer Iversen fra Kolbotn og Kai Henrik Ryen fra Kjelsås i Oslo. Bandet ble startet i 2005.
Bandet spiller bluegrass inspirert av Flatt & Scruggs og Bill Monroe med elementer av popmusikk og rock and roll.

Dørene åpner 19.30
Konserten starter 21.00
Stå og sitteplasser

Ila Auto var et av bandene som ble tatt ut til å spille på by:Larm 2007 i Trondheim. Januar 2008 kom bandets andre album, Over the Next Hill, som også ble Spellemannominert. 18. januar 2010
kom det tredje albumet, Ila Auto, også det på Auto Records, med litt drahjelp fra Universal Music. Albumet Ila Auto er også bandets første plate med norske tekster. 

 

I tillegg til sitt ordinære repertoar, spiller bandet også av og til barnekonserter med barnesanger i bluegrassversjoner. I 2006 ga de ut sitt debutalbum If You Keep Pickin' it Might Never Heal på Auto Records. For albumet fikk bandet Spellemannprisen 2006 i klassen country.

 

Ila Auto har siden starten i 2005 spilt over 600 konserter. Bandet har blant annet spilt på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg hvert år siden 2006.

Om den nye singelen Snarvei:
"Snarvei er inspirert av Nic Jones og andre gitarister og låtskrivere fra folkebølgen på 60-70 tallet, og litt Lillebjørn Nilsen. En sånn låt som blir til når man driver med fingerspill. Det er bluegrass , men også med folk, vise- og popelementer. Snarvei handler om et langt forhold som kanskje går mot slutten, beskrevet som en gåtur som nærmer seg slutten" - Matias Hilmar Iversen

 

Medlemmer
Matias Hilmar Iversen: vokalist og gitar
Stein Are Fevang: vokalist og dobro
Kristoffer Iversen: kontrabass og vokal
Kay Arne Sulutvedt: banjo og vokal
Kai Henrik Ryen: mandolin, skarptromme, vaskebrett og diverse perkusjon

 

Diskografi
If You Keep Pickin' it Might Never Heal
(Auto Records, 2006)
Over the Next Hill (Auto Records, 2008)
Ila Auto (Auto Records, 2010
Liker ikke køntri 2014

 

Dørene åpner 19.30

Konserten starter 21.00

Stå og sitteplasser

_
_
_