1

Fuglane

«Anders T. Andersens gripende filmatisering av Tarjei Vesaas’ kritikerroste hovedverk!»

Velkommen til spesialvisning av FUGLANE 30. januar på Hjertnes. Etter visningen samtaler forfatter Alf van der Hagen med regissør Anders T. Andersen om Fuglane, om rollen som regissør, skuespiller og som leser av Tarjei Vesaas.

Om filmen:
Et inntrengende, tragikomisk portrett av den upraktiske kunstnersjelen Mattis som blir forsørget av søsteren Hege midt i dype skogen på 1950-tallet. Når Hege blir kjæreste med en tømmerhogger kjenner Mattis seg overflødig og må velge mellom å forlate redet – eller å gi etter for naturens mørke kall.
Alf van der Hagen er forfatter og bl.a tidligere redaktør i NRK og i Morgenbladet (2003-2012). Han har skrevet flere kritikerroste samtalebøker om og med Agnar Mykle, Dag Solstad, Kjell Askildsen, Henning Hagerup, og Marvin Halleraker. I fjor kom; «Suzanne Brøgger. Samtalememoarer».
Anders T. Andersen er regissøren bak, blant annet, TV-serien «Berlinerpoplene», og suksessforestillingen «Lazarus» på Det Norske Teater. Han har regien på Riksteaterets teaterversjon av Hamsuns «Sult» som hadde premiere 9. januar (spilles på Hjertnes kulturhus 21. mars).
I filmatiseringen av Tarjei Vesaas’ hovedverk FUGLANE, spiller Andersen hovedrollen. På rollelista er det en rekke av landets fremste skuespiller; Andrine Sæther, Henrik Rafaelsen, Nils sletta, Kristin Grue, Jan Sælid, Stein Winge, Jonas Hoff Oftebro, Fridtjov Såheim med flere.
Tarjei Vesaas (1897-1970). Det er i år 50 år siden Vesaas døde, en av de største norske forfatterne i det 20. århundre. I 1964 fikk Tarjei Vesaas Nordisk Råds litteraturpris, som første nordmann. Verkene hans dreier ofte rundt mennesker i møte med destruktive krefter i og utenfor seg selv, og om utenforskap. Fuglane (1957) regnes som Vesaas hovedverk.

_
_
_