3

DETEKTIVBYRÅ NR. 2

MiniFjorden i Hjertnes Amfi

Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes presenterer Norges beste krim for barn.

Elvestad er en koselig liten småby, men når idyllen slår sprekker, er Oliver og Tiril klare for oppdrag. Sammen med sporhunden Åtto jakter de på overraskende avsløringer og uvante løsninger.

Bøkene om Detektivbyrå nr.2 er spennende og morsom barnekrim, og er Norges mest populære serie for for unge lesere. Handlingen er lagt til småbyen Elvestad, og du skulle  kanskje tro at store ting ikke hendte der. Men det gjør det. For Elvestad er en by for mysterier. Og mysterier er som kjent til for å løses. 

Jørn Lier Horst forteller og Hans Jørgen Sandnes tegner. 

 

JØRN LIER HORST
Jørn Lier Horst er forfatter. Før arbeidet han som etterforsker i politiet. Det er en jobb som har vært nyttig når han skal skrive spennende bøker. Mord, ran, fingeravtrykk, blodspor og kruttslam. Store mysterier, svarte løgner og skjulte hemmeligheter. Det er slike ting jobben i politiet handlet om, og det er noe av det han skriver om i bøkene sine. Jørn Lier Horst har skrevet mange bøker for voksne og er en av Norges beste krimforfattere. Han har også skrevet suksesserien CLUE for eldre barn. Akkurat som disse bøkene er handlingen i bøkene om Detektivbyrå nr. 2 som hentet rett ut fra virkeligheten. Det du leser kunne ha skjedd. Det kunne ha skjedd med deg! Les mer om Jørns forfatterskap.

HANS JØRGEN SANDNES
Hans Jørgen Sandnes tegner både bøker og tegnefilmer. Du har kanskje sett tegnefilmene til Alf Prøysens barnesanger på NRK Super? De er tegnet av Hans Jørgen og kollegaene hans i studioet Sandnes Media. Han tegner også Anne-Cath. Vestlys Mormor og de åtte ungene og jubileums- utgaven av Alf Prøysens Sirkus Mikkelikski der Bolla Pinnsvin, Nøtteliten og mange andre lager sirkus. Hans Jørgen har tegnet siden han var liten, og lagde sin første tegnefilm da han var 10 år. Noen ganger holder han også kurs, der barn kan lære å lage sine egne animasjonsfilmer. Les mer om Hans Jørgens bøker.

Festivalområdet er åpent fra kl. 14.00 hver spilledag.

_
_
_