1

Bill Evans, Ulf Wakenius, Keith Carlock og Per Mathisen

Den amerikanske stjernesaksofonisten, Bill Evans, og den svenske, gitar guruen, Ulf Wakenius, har invitert med seg den amerikanske trommeslager-magikeren, Keith Carlock og norske Per Mathisen, kjent som selveste “Bass Vikingen”, til denne kvartetten som garantert gir publikum et hakeslipp de sent glemmer.

Det er et ekstremt musikalsk trøkk, fantastisk virtuose musikere og et samspill i verdensklasse. Musikken er hovedsaklig komponert av Evans og Wakenius og hentes fra deres lange internasjonale karrierer, en herlig blanding av jazz, jazzrock, funk, fusion, rock og mye, mye mer.

Bill Evans: Født 1958, spilte i bandet til Miles Davis på 1980 tallet allerede som 22 åring og har etter det hatt en fantastisk solo karriere med 2 Grammy nominasjoner, gitt ut over 17 solo album og turnerer konstant verden over med sine egne band og konstellasjoner. Var medlem i Mahavishnu Orchestra og Elements og har jobbet med verdens-stjerner som: Herbie Hancock, John McLaughlin, Mick Jagger etc. etc.

Ulf Wakenius: Født 1958, spilte i bandet til Oscar Peterson så lenge som 10 år og har blitt karakterisert av Peterson som en av verdens aller beste jazzgitarister. Har samarbeidet med storheter som: Pat Metheny, Michael Brecker og Niels Henning Ørsted Pedersen.

Keith Carlock: Født 1971, trommeslager som har spilt og spiller med Sting, TOTO, Steely Dan, James Taylor, John Mayer blant mange andre. Kåret i Modern Drummer magasinet til årets beste Pop, Fusion og allround trommis i 2009.

Per “Bass Viking” Mathisen: Født 1969, norges svar på Jaco Pastorius på el.bass og Niels Henning Ørsted Pedersen på kontrabass. Har spilt i så mange som 35 land og gitt ut så mange som 13 CD’er i eget navn og som produsent. Spilt konserter med superstjerner som Mike Stern, Alex Acuna, Gary Husband, Bill Bruford etc.

Dørene åpner kl. 19.30, konserten starter kl. 21.00

Stå og sitteplasser

_
_
_