1

Barnas kulturprogram: Skranglekonsert

Barneklassikerne serveres i en ny musikalsk drakt. Som for eksempel: ”Karius&Baktus” som rapper, ”Mikkel Rev” i Afrikansk inspirerte rytmer, ”Tante Sofie” er sinna i en heavy metal versjon og ”Jeg gikk en tur på stien” har fått en 70-talls disko følelse, osv.
Vi leker litt med at kjente karakterer fra forskjellige stykker har noen små dialoger/scener med hverandre, som da Tante Sofie kjefter på Baktus fordi han stå og promper, eller nå Kaptein Sortebill hilser på grevlingen i taket.

Rytmeinstrumentversksted og instrumenthjørne:

Foajeen åpner en time før konsertstart og da er mulighet for barna å lage sitt eget rytmeinstrument som de kan ta med seg inn på konserten og bruke.

Konserten varer ca 35 - 45 minutter

Aldersgruppe: Konsertene passer for alle barn fra 1 år og oppover.

Det er bløtkaker i fjes, kazooer som tullespiller, trommesoloer, og bandgutter som går i kjoler, og noen av sangene er lagt opp slik at barna skal få spille konkrete rytmer på rytmeinstrumentene deres.
Skuespillerne har en meget direkte kontakt med barna i publikum slik at de også får delta i selve forestillingen. Det hele er veldig interaktivt, og fra første stund knytter skuespillerne et fortrolig bånd med barna da de i åpningsnummeret ber barna om å spille med på instrumentene sine når som helst under forestillingen, gir beskjed om at det er lov å synge og danse med på alle sangene og inviterer til at barna kan få lov til å reagere på sine musiske spontane reaksjoner, uten å måtte ta hensyn til at man må være stille fordi det er en forestilling. Av erfaring fremmer dette trivsel, og alle barna i publikum utvikler et flott felleskap og fantasien deres blir krydret og den kreative tenkingen stimuleres.

_
_
_