Konsert med pianisten Anne Kaasa - i dansetakt fra Liszt til Piazzolla

Om arrangementet

Gled deg til å oppleve Anne Kaasa hos Furu egg!

Dans og musikk er menneskers kanskje mest opprinnelige uttrykksformer og disse to kunstartene er uløselig knyttet sammen. Pianisten Anne Kaasa lar oss i denne konserten få oppleve hvordan dans på de forskjelligste måter kan inspirere til genial musikk: fra Bartóks fargerike folkedanser til Prokofievs elegante ballettmusikk, fra Chopins melankolske valser til Ravels raffinerte dansesuite “Valses nobles et sentimentales” og fra Piazzollas sensuelle tangoer til Liszts dramatiske “Mefisto-vals”.

Det blir som vanlig middag etter konserten, og denne gangen byr vi på indrefilét med bernaisesaus og pommes frites.
Til dessert Furu eggs egen populære karamellpudding. Kaffe er inkludert. Alle rettigheter.

Konserten starter kl.19.00 Dørene åpner kl. 18.00
Middag rett etter konserten for de som ønsker det.

Om Anne Kaasa:
Den norske pianisten Anne Kaasa har blitt karakterisert av det franske musikkmagasin “Le Monde de la Musique” som “en pianist som skiller seg ut i dagens verden av solister” for “dybden av sine tolkninger, presisjonen og klangbehandlingen.”

Hun er oppvokst i Borre der hennes første pianolærere var Helen Tveten og Kari Edgren Gierløff. Etter studier ved Musikkonservatoriet i Trondheim med Holger Prytz som klaverlærer og deltagelse på kurs med Eva Knardahl, ble hun tildelt fransk statsstipend og studerte i Paris med pianisten Edson Elias. Siden studieårene i Paris har hun bodd Portugal der hun underviser ved Escola de Música do Conservatório Nacional de Lisboa.

Anne Kaasa har gitt konserter i Europa, U.S.A., Syd-Amerika og Afrika. Hun har opptrådt som solist i prestisjefulle konsertsaler som Wigmore Hall (London), Auditorio Nacional (Madrid), Fundação Gulbenkian (Lisboa), Ateneul Român (Bucarest) og Sheremetev Palasset (St. Petersburg) og ved internasjonale musikkfestivaler deriblandt Festival de Ljubliana, de Madeira, de Estoril, Dias de Música no CCB (Lisboa), Nuits pianistiques de Aix-en Provence og Festival de Maputo.

Som kammermusiker har hun konsertert med blandt andre Truls Mørk, Arve Tellefsen, Ragnhild Hemsing og Maria José Falcão. Hun spilt som solist med mange orkestre, deriblandt Orquestra Gulbenkian, Orquestra de la Comunidad de Madrid, Orquestra de Granada, Orquestra Sinfónica Portuguesa, Camerata Fiorentina og Orquestra Nacional do Porto, Orquestra de Craiowa e Orquestra de Timisoara.

Med et repertoar som strekker seg fra Bach til samtidsmusikk har Anne Kaasa samarbeidet med og uroppført verker av mange betydelige komponister. Den franske komponisten  Philippe Fénelon har tilegnet henne sin andre klaverkonsert, og flere portugisiske komponister har tilegnet  henne sine komposisjoner.

Selv om Anne Kaasa har bodd lenge i Portugal har hun hele tiden holdt kontakt med norsk musikkliv. Hun har spilt med mange norske musikere og presentert norsk musikk over hele Portugal og ellers i en rekke land i Europa, Afrika, Sør?Amerika, og USA. Hun har også fremført samtidsmusikk av norske komponister  i Portugal.

Hun har gjort innspillinger for radio og fjernsyn i Portugal, Spania, Frankrike, Norge, Italia, Slovenia og Moldavia, og har spilt inn CD’er med verker av samtidskomponistene Clotilde Rosa og Roberto Taccuchian, dertil Grieg, Ravel, Debussy for plateselskapene EMI Classics, Miso Records, Grave og Saphir. Hennes tolkninger av Grieg, Ravel og Debussy har fått oppsiktsvekkende god omtale av internasjonale musikkritikere, bl.a. i Le Monde de la Musique, Diapason, France Musique og La Stampa.