Madama Butterfly

Om arrangementet

Madama Butterfly av G. Puccini er en av verdens  mest spilte operaer med de stadige aktuelle tema;  kulturkollisjoner, kjærlighet, skam og selvmord. I Ronald Rørvik regi blir publikum tatt med på en estetisk reise tilbake til Nagasaki, Japan i 1904 hvor en tragisk kjærlighetshistorie blir akkompagnert av Puccinis fantastiske musikk. Det blir mektige følelser og en enestående operaopplevelse når Vestfold symfoniorkester inviterer til en storslagen produksjon i samarbeid med Opera Trøndelag i Hjertnes kulturhus.

Hovedrollene synges av:

Sassaya Chavalit, Butterfly
Kjetil Støa, Pinkerton
Håvard Stensvold, Konsulen

Dirigent er Kjell Seim

I tillegg til Vestfold Symfoniorkesters 65 musikere sittende i orkestergraven medvirker også Vestfold Operakor med 30 sangere samt utvalgte unge dansere fra Spotlight Dansestudio.

Musikalsk Vorspiel.
Også i år vil det bli arrangert et musikalsk Vorspiel på Scandic Park hotell hvor tidligere sjefsrepetitør ved Den Norske Opera og ballett Helge Evju spiller og forteller med stor innlevelse og entusiasme om det som er verdt å vite om innholdet i operaen.
Starttidspunkt er 16.30 og foredraget varer i ca 1/2 times tid.

Musikalsk sprudlende Nachspiel.
Etter premieren ca. rundt kl 21.15 vil det bli arrangert et sprudlende musikalsk Nachspiel i Parksalen på Scandic Park hotell. Her vil representanter for kveldens solister og Vestfold Operakor sprette uformelt opp på scenen og gi fra seg noen smektende musikalske innslag gjennom kvelden under ledelse av Helge Evju.
Det vil bli servert biffgryte med ris, salat og baguetter.