Jan Eggum

Om arrangementet

Jan Eggum 70 år

Hvem skulle trodd? Jan Eggum. Evigunge Eggumen. Fra Bææærgen! Spesielt brautende har han egentlig aldri vært, tross oppveksten i Vestlandets (unnskyld, Norges egentlige) hovedstad. Vi har sett ham. Langbeint, med flagrende hår, dressjakke, freshe skjorter og gitar. Og gjerne en bunke aviser under armen. På café, til fots eller fresenede forbi i en gammel Jaguar. Han har studert oss, godt skjult bak cappuccinoen og Morgenbladet, og skrevet sanger om oss. Sanger om ny eller gammel, brusten eller ullykkelig kjærlighet. Sjalusi og forelskelse. Hekser, konger og kvinner. Så mange kvinner, faktisk. 

Så fylte han 70, Eggumen. I snart 50 år har han drysset låter over oss. Låter som har blitt gull- og sandkorn i livets lydspor for tusener av kvinner og menn i dette landet. Låter som "Mor jeg vil tilbake", "En natt forbi", "På'an igjen", "Alarmen går", "Ta meg med", "Kor e alle helter hen?" har blitt klassikere som har plassert Eggumen der oppe. Et godt stykke over Ulrikens topp

Det blir latter og tårer. Og det blir hits. På Berrrrrgensk! Dropp alle andre planer denne dagen og bli med å feire Jan Eggum - som faktisk innrømmer at han er fylt 70!