I desember 2020 vedtok kommunestyret i Sandefjord igangsetting og bygging av ny fleksibel kulturarena på nordsiden av Hjertnes kulturhus.
Helgen 2. til 4. september 2022 er det duket for åpning og feiring som varer hele helgen igjennom. Her blir det noe for alle aldersgrupper, og den nye kulturarenaen får vist frem fleksibilitet og tilpasninger knyttet opp mot et mangfoldig åpningsprogram. Program og billettsalg slippes fortløpende på www.hjertnes.no  

Prosjekt ny, fleksibel kulturarena er ikke bare preget av samarbeid mellom det private, offentlige og frivilligheten, men muliggjort og realisert som et resultat av dette.

På samme måte som idretten har gode anlegg og haller til glede for kommunens idrettslag vil den nye scenen gi kommunens band, kor, korps, teatergrupper, danseskoler og andre kulturuttrykk et sted å vise seg frem. Målet er å gi kulturlivet mulighet til å blomstre på en arena der det er plass til å utvikle og forme en profesjonell produksjon, med godt tilrettelagt utstyr. Det er også politisk vedtatt sterkt reduserte leiesatser for lokale lag og foreninger, for nettopp å sikre lav terskel og bred tilgjengelighet.

Samtidig blir denne salen attraktiv for nasjonale og internasjonale artister, noe som igjen bidrar til et enda bedre breddetilbud for alle Sandefjords innbyggere.

Vi gleder oss til å ønske velkommen til kulturlivets nye storsatsning i Sandefjord.

Dørene åpnes 2. – 4. september – hold av helgen!