TO BEethoven – or not TO BEethoven

Velkommen til høstsesongen –
og videre feiring av den store mester Ludwig van Beethoven. Vi bygger opp til den store bursdagsfeiringen som finner sted den 16. desember – først gjennom en rekke spenstige kammerkonserter.

  


ENGEGÅRDKVARTETTEN
som består av Arvid Engegård og Alex Robson, fiolin, Juliet Jopling, bratsj og Jan Clemens Carlsen, cello, inviterer til 3 konserter med strykekvartetter av Haydn, Beethoven og OLLI Mustonen samt strykekvintetter av Mozart og Brahms hvor Eivind Holtsmark Ringstad, bratsj, slutter seg til ensemblet. Kammermusikere og -musikk på høyeste internasjonale nivå!

Kvartetten ble startet i 2006 og ble et av de mest ettertraktede kammerensemblene i landet. De høstet raskt internasjonal anerkjennelse, og har vært med på å skape gode og tette bånd til en rekke internasjonale utøvere gjennom sine opptredener ved de fineste konsertlokaler og festivaler i Europa. Eivind Holtsmark Ringstad gjør nå internasjonal karriere etter at han vant Eurovision Young Musician og ble tatt ut som BBCs Young Generation Artist. Han har gledet oss med sitt fremragende spill under Midtåsen kulturfestival de siste 3 årene. Engegård gjestet festivalen i 2018 og 19 med imponerende, modige og friske tolkninger.

Hjertnes kulturhus, sal 1 – 9. oktober kl 19.00, 10. og 11. oktober kl 18.00

Billetter á kr 350,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avg. fås kjøpt på Hjertnes kulturhus, tlf. 33416760 – og på hjertnes.no

Fredag 09.10.2020 kl 19.00
Haydn: Strykekvartett op 76 no 5                                                              
Mustonen: Strykekvartett                      
Beethoven: Strykekvartett opus 59 no 1

Lørdag 10.10.2020 kl 18.00
Mozart: Strykekvintett i D-dur                                                                    
Beethoven: Strykekvartett nr 13, opus 130                                                     


Søndag 11.10.2020 kl 18.00

Beethoven:    Strykekvartett opus 18 nr 4                                                          
Beethoven:    Strykekvartett opus 59 nr 2                                                          
Brahms:         Strykekvintett nr 1, opus 88 i F-dur          


KJØP BILLETTER HER

Abonnement på hele kvartett-/kvintetthelgen – 3 konserter for kr 850,-/250,- (barn /unge under 18 år) kan kun bestilles hos Kulturelt Initiativ på e-post kultint@gmail.com

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

In Search of Beethoven

Se verdens ledende musikere og eksperter på Beethoven! I denne fantastiske filmen får du ny innsikt i den legendariske komponisten.

Filmen har blitt kalt den beste filmen som noensinne er laget om Beethoven – og ble valgt av Beethoven Haus (Beethovens fødested) som «go to»-filmen om Beethoven.

i In Search of Beethoven adresserer den romantiske myten om at Beethoven var en heroisk, plaget figur som kjempet for å overvinne sin tragiske døve skjebne og søkte etter sin «udødelige elskede», men forble enslig. Filmen gir oss et dypere innblikk den torturerte og temperamentsfulle personen, og kommer med noen interessante avsløringer underveis.

Blant artister og intervjuobjekter møter vi Gianandrea Noseda, Sir Roger Norrington, Riccardo Chailly, Claudio Abbado, Fabio Luisi, Frans Brüggen, Ronald Brautigam, Hélène Grimaud, Vadim Repin, Janine Jansen, Paul Lewis, Lars Vogt, og Emanuel Ax.

Den Bafta-nominerte skuespillerinnen Juliet Stevenson loser oss gjennom dokumentaren.

Skrevet og regissert av Phil Grabsky.

KJØP BILLETTER HER


 

 

_
_
_