TO BEethoven – or not TO BEethoven

Det er med stor glede Kulturelt Initiativ ønsker å invitere til stor bursdagskonsert på Ludwig van Beethovens 250-års bursdag den 16. desember.

Som en del av den internasjonale festivalen BTHVN2020. Muligheten for å lage en konsert med kor og orkester ble umulig allerede i august og en versjon med symfoniorkester forsvant med de siste innstramningene av Corona-restriksjonene. Hva tror dere om en presentasjon av mennesket Beethoven og utviklingen av komposisjonene hans gjennom herlige kammermusikalske verk?

Med første sats fra Klavertrio opus 1, nr. 1 fra 1794 med Christian Ihle Hadland, klaver, Arvid Engegård, fiolin, og Jan Clemens Carlsen, cello.

Fra Klaversonate nr. 1, opus 2 og sonate nr. 32 – som ble komponert 27 år senere enn den første.

An die ferne Geliebte – sterke musikalske følelser og en påminnelse om Beethovens vanskelige kjærlighetsliv eller mangel på sådant – med Magnus Staveland, tenor.

Den lystige Rondo fra fiolinkonserten – og mot slutten to satser fra Strykekvartett nr. 13, opus 130 med Engegårdkvartetten. Cavatinaen, som står som eksempel på noe av det flotteste av musikk som noen gang er skapt – og den siste satsen som er det siste Beethoven komponerte.

Et musikalsk spenn på 33 år – bundet sammen med tanker knyttet til mennesket Ludwig van Beethoven.

Ja – og vi har selvsagt ikke glemt Måneskinnssonaten og Ode til gleden!

Året Beethoven fylte 17 år – 1787 – reiste det store klavertalentet til Wien for å studere komposisjon med W. A. Mozart. Rebecca Nøstrud Isaksen, fiolin, og Jakob Bjønnes, klaver, er omtrent like gamle som det Beethoven var da han reiste fra Bonn – og de er strålende eksempler på de gode talentene som nå vokser fram i den yngre generasjonen. Det er med stor glede vi lar disse to representere alle de unge talentene på en slik musikalsk høytidsdag! Det å ta vare på disse, og andre store talenter, er faktisk blant de viktigste kulturelle initiativene vi tar!

Vi håper inderlig at dere vil være med oss å feire 250-års dagen 16. desember i Hjertnes kulturhus!

KJØP BILLETTER

 

 

 

 

_
_
_