MIDTÅSEN KULTURFESTIVAL

 

Naturelskeren Beethoven ville frydet seg på Midtåsen – vandret over den grønne broen til scenen ved bekken, lyttet på nattergalen – og frydet seg over at folk samles på landet! Inspirasjonen man finner her er kilde til de vakreste pastorale verk!

Ved fullmånen ville han nytt utsikten til universet – høyt over den vakre, gullfargede fjorden – og sikkert fått inspirasjon til å komponere en sonate om månens praktfulle skinn.

DET ER KLART FOR EN NY SPENNENDE MUSIKKFESTIVAL PÅ MIDTÅSEN DEN 5. TIL 19. JULI

36 forestillinger med utgangspunkt i den store mesterens 250-års jubileum venter dere alle – barn som voksne. Dere er hjertelig velkommen!

Billettsalg hos Norli bokhandel, Storgata 9, Sandefjord – Hjertnes kulturhus, tlf 33416760 og hjertnes.no
Arrangør: Kulturelt Initiativ

 

 

MÅNESKINNSSONATEN – 5. JULI KL 21.00 – PARKEN PÅ MIDTÅSEN*

 

Konserten Måneskinnssonaten har blitt en svært populær tradisjon under festivalen på Midtåsen - og hvert år starter konserten med den velkjente førstesatsen fra sonaten. 5. juli i år gjør vi også det, samt serverer dere et utsøkt knippe med det beste av måneskinns-, kvelds- og sommersanger fra den klassiske musikkverdenen, musikaler og herlige sanger og viser. Alt framført av sangerne Désirée Baraula, Gro Bente Kjellevold, Ingvild G. Loen, Mathilde S. Marjavara, Silvia Moi, Jørgen Backer, Magnus D. Kjeldal, Magnus Staveland og pianist Ivar Anton Waagaard. Siden Beethoven elsket de franske idealer får Debussys Clair de lune sin velfortjente plass i starten av andre avdeling. Konserten starter i beste sommerkveldstid – kl. 21.00 – og varer tradisjonen tro i et par timer. Vi skal ikkje sova bort sumarnatta!

 

I dette spesielle året ønsker vi også å gjøre et kjempestunt: VI VENTER PÅ FULLMÅNEN!

Når fullmånen står rett over fjorden og farger denne i gull, ved 01-tiden, spiller vi alle 3 satsene av Måneskinnssonaten – i den mest praktfulle scenografi, lyssetting og utsikt – med ett flygel og to av våre pianister! EN “ONCE IN A LIFETIME–OPPLEVELSE”!

 

Billetter á kr 300,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avg.

Kjøp billetter HER 

*Forestilling i Bankettsalen Park Hotel ved ugunstig vær

 

 

 

 

GRIEG TRIO – 7. JULI KL 19.00 – HJERTNES KULTURHUS

 

Beethovens opus 1 nr. 1 er et perfekt åpningsnummer i konserten med Grieg Trio. I tillegg spiller de den storslåtte Trio opus 97 – Erkehertugen. Schostakovitsj var en stor beundrer av Beethoven – og det passer derfor utmerket å spille hans flotte Trio nr. 1 opus 8 ved siden av Beethovens to verk. Grieg Trio ble dannet i 1987 og er et av landets ledende kammermusikkensembler. Sølve Sigerland, fiolin, Ellen M. Flesjø, cello, og Vebjørn Anvik, klaver, har vunnet en rekke priser og turnert i store deler av verden.

 

Billetter á kr 350,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avg.

Kjøp billetter HER  

 

 

OPERETTEAFTEN - 08. juli kl. 19.00 - ARNEBERGSTUEN, MIDTÅSEN


Tradisjonen tro blir det også i år Operetteaften i Arnebergstuen på Midtåsen – den 8. juli. Svært mange setter pris på tilbudet om en aften med flotte 5-retters menyer fra kjøkkensjefen på Unike Hoteller – og med god underholdning fra våre sangere og pianist mellom hver av rettene.

Billetter: 995,- (venteliste).

Billetter hos Norli bokhandel, Storgaten 9

 

 

 

Schh! KLAVERKVINTETT! – 9. JULI KL 19.00 – HJERTNES KULTURHUS

 

De to fremragende unge strykerne Sonoko Miriam Welde, fiolin, og Eivind Holtsmark Ringstad, bratsj, slutter seg til Grieg Trio i konserten Schhh! Klaverkvintett! Schhh! er ikke ment som en hysjing, men indikerer at de to kvintettene som fremføres er komponert av Schostakovitsj – op. 57 i g-moll – og Schumann – op. 44 i Ess-dur. Sonoko Miriam Welde vant i sin tid Virtuos på NRK, studerer for tiden i Berlin og har spilt ved en rekke internasjonale festivaler – både som solist og kammermusiker. Eivind Holtsmark Ringstad var vår Fokusmusiker for to år siden. Han har også vunnet Virtuos og ble den første norske vinneren av Eurovision Young Musicians. BBC knyttet ham til seg som sin New Generation Artist i perioden 2016 - 2018.

 

Billetter á kr 350,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avg.

Kjøp billetter HER  

 

 

HAMMERKLAVER OG CELLO – 11. JULI KL 15.00 – MIDTÅSEN SKULPTURPAVILJONG

 

Hammerklaveret var Beethovens hovedinstrument – det var på det han briljerte med de mest fantastisk improvisasjoner. Allerede i 1796 komponerte han de første sonatene for cello og hammerklaver. Tor Espen Aspaas trakterer Beethovens instrument, og sammen med Kjersti Rydsaa på cello framfører de de to første sonatene – op. 5 nr. 1 og 2. Aspaas er professor ved Norges musikkhøgskole og skriver på en doktoravhandling om Beethovens improvisasjonskunst. Rydsaa er en ettertraktet kammer- og orkestermusiker, og sammen har de vært kunstneriske ledere for Vinterfestspill i Bergstaden i flere perioder – sist gang ved 20-års jubileet i 2019.

 

Billetter á kr 200,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avg.

Kjøp billetter HER  

 

 

SILENCE CONCERT – 12. – 18. – 19. – JULI KL 15.00 – MIDTÅSEN SKULPTURPAVILJONG

 

Man skal lete lenge etter mer beroligende og meditativ musikk enn Beethovens langsomme satser. Årets Silence Concert er derfor viet hans verker. Stille konserter med fokus på en mann som var døv? Det gir anledningen en svært spesiell dimensjon. Bildet av Beethoven liggende klistret inntil sitt hammerklaver for om mulig å høre noen toner er et bilde som aldri viskes bort. Derfor er også hammerklaveret sentral i disse konsertene – og ikke minst hammerklaverets Grand Old Lady, Liv Glaser. Liv Glaser framfører to langsomme satser fra klaversonatene, og har med seg den unge fiolinisten Edvard Erdal i to langsomme satser fra fiolinsonatene. Erdal er konsertmester 2 i Den Norske Operas Orkester og medlem av strykekvartetten Opus13. Rolig musikk av Beethoven i rammene av Knut Steens marmorskulpturer, i pakt med naturen og universet – en stor meditativ opplevelse.

 

Billetter á kr 200,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avg.

Kjøp billetter HER  

 

 

 

WIENERSK GULLALDER – 12. JULI KL 19.00 - HJERTNES KULTURHUS

 

Det er ingen tvil om at vi i år har fokus på Wienersk gullalder! I tillegg til Beethoven så tilhører i høyeste grad Mozart og Schubert også til i denne fantastiske perioden. Beethovens An die ferne Geliebte regnes som den første sangsyklusen som ble komponert, og her presenteres den i godt selskap med utdrag fra blant annet Schuberts Winterreise og frittstående sanger av Mozart. Søndagskvelden den 12. juli blir en hyllest An die Musik med sangerne Jørgen Backer, Magnus Staveland, Gro Bente Kjellevold, Invild G. Loen, Silvia Moi, fiolinisten Edvard Erdal og pianistene Ivar Anton Waagaard og Tor Espen Aspaas.

 

Billetter á kr 350,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avg.

Kjøp billetter HER  

 

 

FRANSK AFTEN - 14. juli kl. 19.00 - Bankettsalen Scandic Park Sandefjord 


Tradisjonen tro blir det også i år Fransk aften i Bankettsalen på Scandic Park Sandefjord – på den franske nasjonaldagen den 14. juli. Svært mange setter pris på tilbudet om en aften med en flott 5-retters meny fra kjøkkensjefen ved Park Hotel – og med god underholdning fra våre sangere og pianist mellom hver rett.

Billetter: 995,- kr (få plasser igjen)


Billetter hos Norli bokhandel, Storgaten 9

 

 

HEMSING OG ASPAAS – 16. JULI KL 19.00 - HJERTNES KULTURHUS

 

Hemsing og Aspaas tar oss med på en herlig reise Fra Beethoven til Myllarguten.

Ragnhild Hemsing er den eneste norske musikeren som er blitt tildelt Beethoven-Ringen – en årlig pris som deles ut av Bürger für Beethoven i Bonn. Beethoven war ein Rheinländer – og Myllarguten var en mester i Reinlendere, noe Ragnhild Hemsing gir gode eksempler på ved å spille både fiolin og hardingfele. Med godt tonefølge av Tor Espen Aspaas på klaver kan vi glede oss til musikk av Beethoven, Grieg og tradisjonelle slåtter.

 

Billetter á kr 350,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avg.

 

Kjøp billetter HER 

 

 

OPUS13 – 17. JULI KL 19.00 - HJERTNES KULTURHUS

 

Det er alltid en fryd å presentere nye, unge fremadstormende musikere under Midtåsen kulturfestival – i år en hel kvartett. Opus13 består av primarius Sonoko Miriam Welde, Edvard Erdal, fiolin, Michael Grolid, bratsj og Daniel Thorell, cello, og er oppkalt etter Felix Mendelssohns lidenskapelige strykekvartett i a-moll. Michael Grolid er student ved Karajan-akademiet i Berlin og Daniel Thorell går på diplomstudium på Norges musikkhøgskole og er med i cellisten Gautier Capuçons Classe d’Excellence. De framfører Joseph Haydns strykekvartett op. 20 nr. 2 og Beethovens op. 135 i tillegg til sin «tittelmelodi».

 

Billetter á kr 350,-/100,- (barn/unge under 18 år) + avg.

 

Kjøp billetter HER 

 

 

CAFéKONSERTER – daglig i perioden 7. – 19. juli kl 12.00 (unntatt 13.07)

Ved de daglige Cafékonsertene som finner sted på terrassen foran villaen underholder 4 konsertgrupper. Våre sangere og pianister deler på disse konsertene. I tillegg spiller fire svært talentfulle ungdommer som er valgt ut til å være Årets talenter. De deltar i hver sin Cafékonsert-gruppe. I år har vi gleden av å presentere Rebecca Nøstrud Isaksen, fiolin, fra Larvik, Sina Lauvålien, bratsj, Jakob Bjønnes, klaver, og Samuel Sabbah, klaver, alle tre fra Sandefjord – og du kan oppleve hver av dem hele 3 ganger under festivalen.

 

Café Midtåsen  7. – 14. og 18. juli – Mathilde S. Marjavara, Jørgen Backer, Markus Kvits

Café Mezzo        8. – 12. og 17. juli – Désirée Baraula, Gro Bente Kjellevold, Markus Kvits

Sommercafé     9. – 16. og 19. juli – Ingvild G. Loen, Magnus D. Kjeldal, Anders Gleditsch

Wienercafé     10. – 11. og 15. juli – Silvia Moi, Magnus Staveland, Ivar A. Waagaard

 

Billetter á kr 200,-/100,- (barn/unge under 18 år og medlemmer av Kulturelt Initiativ) selges ved inngangen.

 

 

MIDTÅSEN BARNEFESTIVAL – 7.  – 19. JULI

Midtåsen barnefestival er en festival i festivalen, og er etter det vi erfarer den eneste barnefestivalen i landet som er tuftet på klassisk musikk og temaer. Siden vi startet med barneforestillinger i 2007, har vi nå skapt hele 11 forskjellige oppsetninger tilpasset stedet.  Alt ligger der egentlig – det er bare å hente det ut gjennom den klassiske musikken og de klassiske temaene, og sette det sammen til de mest engasjerende forestillinger.

 

Vi synes det kanskje kunne bli litt vel sært å lage en barneforestilling om Ludwig van Beethoven – inntil Ludvig dukket opp i tankene våre. Riktig – han i Flåklypa! Hva om de to naturelskerne plutselig møtte hverandre ved tjernet på Midtåsen? Det kunne bli kjempemorsomt! Og etter hvert ble det bare mer og mer morsomt – ja, rett og slett et kjempestort bursdagslag: Beethoven 250 år, Kjell Aukrust ville ha fylt 100 år i år – og Hold Norge Rent! – som Ludvig var frontfigur for – fylte nettopp 50 år! Dermed blir det:

 

Ludvig og Ludwig – to naturelskere!

 

Aukrust-stiftelsen var overbegeistret over ideen, og Hold Norge Rent! synes det er fantastisk at vi fokuserer på miljøvern gjennom barneforestillinger med to verdensberømte personligheter som Ludvig og Ludwig. Magnus D. Kjeldal er Ludvig og pianisten Marius Astrup Thoresen er Ludwig. I tillegg til de to blir det mange unge musikere, sangere og en rekke dyr. Gled deg til Kakaduene skal danse og alle nevøene og niesene til Solan dukker opp! Og - du skal få være med å synge du også – for det er jo en fest!

 

Ludvig og Ludwig – to naturelskere!: 8. – 10. – 12. – 14. – 17. – 19. juli kl 17.00

Billetter á kr 150,- + avg.

 

Kjøp billetter HER 

 

 

HANS OG GRETE

I år kan du treffe søsknene Hans og Grete som bor ute i skogen på Midtåsen. De leker og koser seg til lystig sang, men må også bidra med å strikke og binde sopelimer så familien kan tjene penger til mat. En dag blir de sendt ut i skogen for å plukke bær – de går seg vill – og sovner til slutt under et stort tre. Mens de sover passer Jon Blund og skogenglene på dem, men når de våkner får de seg en stor overraskelse..... Da møter de plutselig den verste av alle hekser – KNASKEMUTTER! Hun som forhekser alle barn og steker dem som pepperkaker i sin store bakerovn. Spennende å se hvem som lager den fineste kaken til slutt....

 

Hans og Grete er bygd på Brødrene Grimms eventyr, og som Engelbert Humperdinck satte musikk til. Gro Bente Kjellevold synger rollen som Hans, Silvia Moi er Grete, Mathilde S. Marjavara er Moren, Jørgen Backer er Faren, Jon Blund og Gry Lystig spilles av Ingvild G. Loen og Désirée Baraula er den skumle heksen. Markus Kvits tar seg av akkompagnementet på klaver og regien er ved Arild Helleland. Marit Thoresen lager koreografien til alle heksene, englene og pepperkakebarna fra Spotlight dansestudio.

 

Hans og Grete: 7. – 9. – 11. – 15. – 16. – 18. juli kl 17.00

Billetter á kr 150,- + avg.

 

Kjøp billetter HER 

 

_
_
_