Stor festpremiere på filmen Amundsen lørdag 16.februar

Espen Sandberg, Martin Stoltz og Baard Haugan Ingebretsen fra Sandefjord kommer. Kommer du?

Det er med stor glede at vi kan invitere til festpremiere på Espen Sandbergs første film etter at Espen og Joachim Rønning ønsket å gjøre ting på egenhånd. Og Espen har jo valgt å satse på et norskt fenomen som tema; tidenes polfarer Roald Amundsen. 

Hvordan kunne Roald Amundsen, en ukjent mann fra fattige Norge, bli verdens største polfarer gjennom tidene? Svaret ligger ikke i en enkelt ekspedisjon, men i en dramatisk storfilm om livet til en helt ekstrem mann. Som liten gutt blir Roald fascinert av polfarere. I en tid hvor hele verden enda ikke er utforsket, bestemmer han seg for å plante det norske flagget på verdenskartet. Han ofrer alt for å nå drømmen, men betaler en høy pris privat. Mens Roald jakter på rekorder, blir hans trofaste storebror Leon igjen i Norge og tar støyten for Roalds overmot, kjærlighetslengsel og økonomiske problemer. Er det verdt det? Filmen AMUNDSEN er en dramatisering av virkelige hendelser. Den lar oss bli kjent med mannen bak nasjonalikonet gjennom ekstreme ekspedisjoner i utrolig natur, hans kompliserte kjærlighetsliv og det turbulente forholdet til sin egen bror. 

Vi rekker å vise 2 premiereforestillinger på fredag 15.februar, før vi altså inviterer til festpremiere i Hjertnes lørdag 16.februar kl 18.00. Da kan du få oppleve å gå på den røde løper sammen med Espen Sandberg, Martin Stoltz og Baard Haugan Ingebretsen, som alle er fra Sandeford og er involvert i filmproduksjonen. Espen som regissør, Martin som klipper og Baard som lyddesigner.

Det er jo ingen tvil om at denne filmen er godt Sandefjord forankret i produksjonen, men hadde Amundsen noen tilknytning til Sandefjord? Nja, Vi har sett litt på dette og vet at Amundsen var på besøk i Sandefjord og at han traff Frithjof Nansen om bord i den belgiske skuten «Belgica» når han mønstret på som styrmann i 1897, men museet har ikke noe dokumentasjon på dette eller om noen annen tilknytning til byen. Les gjerne f. eks. Norsk Polarhistorie bind 1. 

I filmen er det Pål Sverre Hagen som spiller Amundsen.

Mer info kommer....  

Billetter finner du her

 

_
_
_