MiSK: Vox Humana

Vox Humana (MiSKs kirkefestdager 2017)

Vox Humana er et prosjekt hvor stemme og orgel nærmer seg hverandre, til de nesten smelter sammen.
 
Utgangspunktet er sakral musikk fra ulike vokale tradisjoner. Det dreier seg om salmetoner i norsk tradisjon, men også elementer fra blant annet armensk, korsikansk og færøyisk tradisjon.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 03.11.2017
Tid: 19:00
Billetter: kr 200,-


Medvirkende:

  • Ruth Wilhelmine Meyer – vokal
  • Nils Henrik Asheim – orgel
  • Arnfinn Nedland – klokkespill


Utøverne søker en overskridelse mellom det forventede og det overraskende, det virkelige og det mystiske, i tråd med den sakrale musikkens transcenderende funksjon.

Sangen beveger seg mellom det vokale og det instrumentale. Orgelet danner et fleksibelt klangmaleri, og nærmer seg flytende, pustende fraseringer slik som stemmen. Derav tittelen Vox Humana (den menneskelige stemmen).

Vokalperformer Ruth Wilhelmine Meyer, oppvokst i Telemark, har de siste 25 årene skapt nonverbale, klangbaserte komposisjoner. Hennes fokus har vært eksperimenterende vokalteknikker videreutviklet av vokale klangteknikker fra ulike etniske tradisjoner: Grønland, Canada, Sibir og Tuva (strupesang), sør-irakiske tradisjoner, samt armensk sakral sang. Hun har omfattende turnering over hele Europa, samt flere CD-er bak seg.

Nils Henrik Asheim deler sin karriere mellom å være komponist og utøver på orgel og piano. Han er kjent for sin personlige improvisasjonsstil og har bl.a. fått en Spellemannspris for en utgivelse i denne sjangeren, «19.03.04, Oslo Cathedral». CD-prosjektene «Engleskyts» og «Kom Regn» med Anne-Lise Berntsen førte til mange utenlandsturneer. Asheim er ansatt som organist i Stavanger konserthus og har her nedlagt en stor innsats for å ekspandere orgelets bruksområde og publikum.

Billetter til MiSK: Vox Humana

  1. Fre 3. nov kl 19:00 211 kr   Sandefjord Kirke Les mer Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_