MiSK: Knabenchor collegium iuvenum Stuttgart

Konsert – Knabenchor collegium iuvenum Stuttgart (MiSKs kirkefestdager 2017)

Internasjonal korkonsert med «Knabenchor collegium iuvenum Stuttgart»

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 29.10.2017
Tid: 18:00
Billetter: kr 250,- + avg.


«Meine Seele erhebt den Herrn» – Min sjel opphøyer Herren
Kor- og orgelmusikk av Heinrich Schütz, Felix Mendelssohn Bartholdy, Anton Bruckner o.a.

MiSK ønsker velkommen til internasjonal korkonsert med det fremragende tyske guttekoret «Knabenchor collegium iuvenum Stuttgart» ledet av Michael Culo. Benedikt Nuding – orgel. Dette er en sjelden anledning til å oppleve et europeisk guttekor i Sandefjords kulturkatedral.


Det økumeniske Collegium Iuvenum Stuttgart ble etablert i 1989. Skolen ser sitt arbeid ikke bare som rent musikalsk, men også som pedagogisk og sosial ungdomsutdanning. Målet med det musikalske arbeidet er å bygge på den mer enn 1000-årige tradisjon med guttekor og å videreføre kulturen innen sakral kormusikk.

Målet er først og fremst å sikre at guttene engasjerer seg i sitt arbeid både intellektuelt og følelsesmessig. Det religiøse innholdet skal bringes nærmere unge mennesker på en moderne måte. De bør forstå hva de synger og lære å håndtere spørsmål om meningen i aktuelle spørsmål som nytelse og smerte, fødsel, døende og død. På korøvelsene blir derfor innholdet i de respektive verkene forklart og sett i sammenheng med den virkeligheten guttene selv opplever i dag.

Collegium Iuvenum Stuttgart er organisert som en korskole. Den driver systematisk ungdomsutvikling, med start i førskolen, men er ikke en kostskole. Den består i dag av ca. 190 sangere.

Guttene begynner i en alder av fem år med tidlig musikalsk utdannelse. Dette etterfølges av kor A- og A+ (6 til 7 år), B- (8 år), C (9 år), reisekor (9 til 10 år) og konsertkor (10 til 12 år). For å komme inn i konsertkoret, må en ha gått igjennom alle stadiene, evt. ha erfaring fra lignende ensembler og ha vist sitt talent som solosanger. Etter stemmeskiftet kan de komme tilbake for å synge i mannskoret, hvor de kan være fram til fylte 25 år.

Koret støttes av mange små og store sponsorer og engasjerte frivillige som arbeider sammen. Takket være den ekstraordinære innsatsen fra mange aktive og tidligere kormedlemmer, foreldre og venner samt støtte fra City of Stuttgart og delstaten Baden-Württemberg har koret oppnådd en høy musikalsk og kunstnerisk standard.

Billetter til MiSK: Knabenchor collegium iuvenum Stuttgart

  1. Søn 29. okt kl 18:00 261 kr   Sandefjord Kirke Les mer Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_