Christian Ihle Hadland

Christian Ihle Hadland er en av Norges fremste pianister, og etter sin debutkonsert på Den Norske Opera i 2008 ble han hyllet av pressen og omtalt som «en unik musiker hvis spill fortjener å bli hørt på alle verdens konsertscener».

Christian Ihle Hadland ble født i Stavanger i 1983 og begynte å spille piano som åtteåring. I en alder av elleve ble han tatt opp som student ved Rogaland Musikkonservatorium, og i 1999 ble han elev av professor Jiri Hlinka ved Barrat Dues Musikkinstitutt i Oslo. Christian gjorde sin Norgesdebut med Kringkastingsorkesteret som 15-åring, og har siden spilt med alle ledende orkestre i Norge. Han har ved flere anledninger vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester, og han har gjestet Sveriges Radios Symfoniorkester, Stockholm Kungliga Filharmonikerna, Danmarks Radio Symfoniorkester, BBC Philharmonic og BBC Symphony Orchestra.

Christian er en etterspurt kammermusiker, og han har gjort flere recitals og opptredener på prestisjetunge festivaler og spillesteder, så som Wigmore Hall, Risør Kammermusikkfestival, Schleswig Holstein Music Festival og Kissinger Sommer. Siden 2004 har han årlig gjestet Festspillene i Bergen både som solist og i kammermusikkgrupper, og samarbeidet med verdensberømte musikere som Janine Jansen, Henning Kraggerud, Lars Anders Tomter, Tabea Zimmermann, Clemens Hagen, Christian Poltera og Truls Mørk.

I 2009 ble Christian utnevnt til kunstnerisk leder for Stavanger International Chamber Music Festival sammen med den svenske klarinettisten Martin Fröst. I 2006 ble Christian invitert til å akkompagnere Renée Fleming på den årvisse konserten for Nobel Fredspris i Oslo, en konsert som kringkastes til mange millioner seere verden over. Christian ga ut sitt første soloalbum i april 2010 for Simax Classics. Innspillingen, bestående av verker av Chopin og Schumann i anledning komponistenes 200-årsdag, ble godt mottatt og høstet gode kritikker. I samarbeid med Henning Kraggerud har han også gjort en innspilling av Christian Sindings verker for fiolin og klaver, utgitt av Naxos. Sammen med Isa Katharina Gericke ga han i 2009 ut «Til Eva», en innspilling gjort for Simax Classics basert på sangeren Eva Nansens repertoar.

I 2009 ble Christian tildelt Statoils talentstipend for unge utøvere innen klassisk musikk, og i 2011 kåret BBC han til New Generation Artist.

Det er med stor glede vi tar han imot i Hjertnes kulturhus og vi gleder oss til å høre ham spille!

 

Programme:
Wolfgang Amadeus Mozart 1756 - 1791
Piano Sonata No. 15 in F Major, KV 533 + 494 (1786 and 1788) [30']
  Allegro 
  Andante
  Rondo: Allegretto

Johannes Brahms 1833 - 1897
Ballades Op. 10 (1854) [22']
  Andante
  Andante
  Allegro
  Andante con moto


Intermission


Leoš Janácek 1854 - 1928
On An Overgrown Path, Series 2 (1901-08) [7']
  Andante
  Alegretto

Sergej Prokofiev 1891 - 1953
Piano Sonata No. 6 in A major, Op. 82 [28']
  Allegro moderato
  Allegretto Tempo di valzer lentissimo
  Vivace

_
_
_